Skip to main content

Χατζηδιάκος: Δουλεύω σκληρά και χαίρομαι που αυτό φέρνει αποτελέσματα

«Δεν περίμενα να έρθει τόσο γρήγορα αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ήρθε η κλήση στην Εθνική», δήλωσε ο διεθνής στόπερ της Άλκμααρ.

Για την πορεία του στο ποδόσφαιρο, την Εθνική με τον Τζον Φαν'τ Σιπ στον πάγκο αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στις ακαδημίες της Ολλανδίας και της Ελλάδας αναφέρθηκε μιλώντας στον «Sport FM», ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο διεθνής στόπερ της Άλκμααρ:

Για το πώς βρέθηκε στην Ολλανδία: «Ήμουν 14 ετών όταν μετακόμισα στην Ολλανδία και την Άλκμααρ. Ο πατέρας μου είναι από την Ρόδο και η μητέρα μου Ολλανδέζα. Τους τελευταίους μήνες τα πάω πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δουλεύω πολύ σκληρά και χαίρομαι που αυτό φέρνει αποτελέσματα».

Για τις διαφορές στις ακαδημίες Ολλανδίας και Ελλάδας: «Ήμουν δυόμισι χρόνια στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Στο εξωτερικό υπάρχει διαφορετική κουλτούρα στις ακαδημίες. Κάνουν τα πάντα για να βελτιωθείς σε όλους τους τομείς, δεν μετρά τόσο πολύ η νίκη, όπως εδώ.

Αυτό το στοιχείο έχει τώρα και ο προπονητής της Εθνικής. Μας λέει ότι παίζοντας καλά θα έρθει και το αποτέλεσμα. Έτσι έγινε και χθες, παρότι κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο ήμασταν πίσω στο σκορ, αλλά επιμείναμε σε έναν τρόπο παιχνιδιού και το γυρίσαμε».

Για την κλήση στην Ανδρών: «Δεν περίμενα να έρθει τόσο γρήγορα, αλλά είχα παίξει κάποια καλά ματς στο πρωτάθλημα και το Europa League. Είμαι τυχερός γιατί ο προπονητής είναι Ολλανδός και παρακολουθεί το πρωτάθλημα. Ήμουν πολύ χαρούμενος όταν ήρθε η κλήση».

Για το ποιο θεωρεί το δυνατό του στοιχείο: «Ότι είμαι άνετος με την μπάλα στα πόδια και μπορώ να οργανώνω την ομάδα από πίσω».

Για τη νοοτροπία της νέας Εθνικής: «Έχουμε μια κάπως ολλανδική νοοτροπία. Όμως θέλουμε να κερδίζουμε, ακόμη κι αν δεν παίζουμε πάντα καλά».