Skip to main content

Χαιρετίζει την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή η ΠΕΔΚΜ: «Νίκη κατά του φασισμού»

Το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ χαρακτηρίζει ιστορική για τη χώρα και όλο το φάσμα λειτουργίας της Δημοκρατίας τη χθεσινή ετυμηγορία των δικαστών.

Την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής χαιρετίζει ομόφωνα το Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, (ΠΕΔΚΜ), κάνοντας λόγο για νίκη της Δημοκρατίας και νίκη κατά του φασισμού.

Χαρακτηρίζει ιστορική για τη χώρα και όλο το φάσμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, τη χθεσινή ετυμηγορία των δικαστών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής για την αποτροπή της ρατσιστικής βίας και των εγκλημάτων μίσους στο μέλλον.

«Η απόφαση του δικαστηρίου, αποτελεί δικαίωση για όλα τα θύματα της ρατσιστικής βίας της Χρυσής Αυγής. Ένα ηχηρό μήνυμα της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφής φασισμό, και μια ιστορική νίκη των δημοκρατικών θεσμών και αντιφασιστικού αγώνα στην Ελλάδα και όχι μόνο» σημειώνει το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση για την Δημοκρατία, τονίζοντας πως «η Ελλάδα έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο ότι ο φασισμός δεν έχει καμμιά θέση στη ζωή μας. Στην χώρα μας, φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας θα είναι πάντοτε ξένα...»