Skip to main content

Χιόνια στη Θεσσαλονίκη - Επί ποδός ο μηχανισμός (φωτο+vid)

Από τα ξημερώματα χιονίζει στη Θεσσαλονίκη. Κλειστοί οι δρόμοι Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου.

Με χιόνια, μηδενικές θερμοκρασίας και ανέμους έφτασε το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίς» στη χώρα.

Από τις 5 τα ξημερώματα ξεκίνησε να χιονίζει στη Θεσσαλονίκη, όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι. Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη οι περιοχές Φίλυρο, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Πανόραμα, ενώ χιονόπτωση σημειώνεται στην Καλαμαριά και μέσα στο κέντρο της πόλης.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα μέχρι τις 12-1 το μεσημέρι σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας. Η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει από απόγευμα και να σταματήσει το βράδυ του Σαββάτου.

Κλειστός είναι ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου, λόγω των έντονων φαινομένων. Από νωρίς το πρωί κλειστός ήταν και ο δρόμος Μελισσοχωρίου - Ωραιοκάστρου, ο οποίος άνοιξε μετά τη 1 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό, την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών και τους κεντρικούς οδικούς άξονες στη Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα σημειώθηκαν στην έξοδο της Νεάπολης στην Περιφερειακή, όπου είχαν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα, καθώς και στην κάθοδο για Περιφερειακή από Ρετζίκι/Ασβεστοχώρι.

Προβλήματα καταγράφηκαν νωρίς το πρωί στο Δερβένι στην έξοδο προς Καβάλα καθώς λόγω της χιονόστρωσης πολλά αυτοκίνητα και φορτηγά είχαν σταματήσει στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Ωστόσο, αποχιονιστικά μηχανήματα έσπευσαν για να καθαρίσουν τον δρόμο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπο Στεργιάδη μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται στην περιφερειακή, προς Καρδία, αεροδρόμιο, Παπανικολάου, Μηχανιώνα, Πλαγιάρι, Επανομή καθώς και προς Χαλκηδόνα, Μεσήμβρια, Βαθύλακκο, Απολλωνία.

Μικροπροβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Η χαμηλή νέφωση δημιούργησε προβλήματα στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία με πολλές πτήσεις να ακυρώνονται και άλλες να σημειώνουν καθυστέρηση ή να προσγειώνονται στην Αθήνα. Μετά τη 1 το μεσημέρι η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται.

Ήδη συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στους δρόμους και ρίχνουν νερό, προκειμένου να μην προκληθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. «Οι δρόμοι είναι καθαροί, δουλεύουμε από την πρώτη στιγμή. Τα μηχανήματα του δήμου με τις αλατιέρες και τις υδροφόρες είναι έξω», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν και στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως Άνω Πόλη, Άνω Τούμπα, 40 Εκκλησιές και Τριανδρία, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

 

Πιο έντονα είναι τα φαινόμενα χιονόπτωσης στην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης.