Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο για εμπρησμό από αμέλεια σε Λακκιά και Πανόραμα

Ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙΠΥΝ Θεσσαλονίκης πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες ως υπαίτιους πρόκλησης εμπρησμού, έναν στη Λακκιά και έναν στο Πουρνάρι

Σε δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια τις τελευταίες δύο ημέρες σε ισάριθμες περιοχές της Θεσσαλονίκης προχώρησε η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙΠΥΝ) Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη προχθές 4 Ιουνίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.ΠΥ.Ν Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Λακκιά Θέρμης Θεσσαλονίκης. Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Συνελήφθη χθες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.ΠΥ.Ν Θεσσαλονίκης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Πουρνάρι Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Για το ανωτέρω περιστατικό επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά στη Λακκιά - Συνεχείς ρίψεις από καναντέρ (φωτο+vid)

Υπενθυμίζεται ότι ιδίως η χθεσινή επικίνδυνη πυρκαγιά στο Πανόραμα λίγο έλειψε να θέσει σε κίνδυνο παρακείμενες κατοικίες. Εκδηλώθηκε σε πλαγιά ρεματιάς με χαμηλή, χορτολιβαδική βλάστηση, σε κατοικημένη ζώνη κοντά στην οδό Σπ. Μουστακλή. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και μεγάλη, καθώς πέρα από τις επίγειες δυνάμεις το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, με συνεχείς ρίψεις νερού.

Δείτε επίσης - Θεσσαλονίκη: Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Πανόραμα - Επιχείρησαν και κανατέρ (φωτο+vid)

Ενδεικτική της επικινδυνότητας της κατάστασης ήταν η γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς μέσα σε αυλές σπιτιών, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τη φωτιά και να μην απειληθούν κατοικίες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όπως έγραψε χθες η Voria.gr, η φωτιά στο Πανόραμα ξεκίνησε από μελίσσια που υπήρχαν στην πλαγιά της ρεματιάς.