Skip to main content

Λήστευαν με όπλα βενζινάδικα στη δυτική Θεσσαλονίκη- Τρεις συλλήψεις (φωτο)

Τα τρία μέλη της συμμορίας είχαν ληστέψει τον περασμένο Νοέμβριο τέσσερα βενζινάδικα υπό την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας ή πιστολιού.

Στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε η σπείρα που λήστευε πρατήρια καυσίμων σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης έπειτα από έρευνα αρκετών εβδομάδων από στοιχεία που είχαν συλλέξει στελέχη της Ασφάλειας.

Τα μέλη της σπείρας 33, 40 και 39 ετών που συνελήφθησαν χθες το πρωί στην περιοχή του Κορδελιού ενέχονται σε τέσσερις ένοπλες ληστείες που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 28 Νοεμβρίου 2020 ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή πιστολιού ή κυνηγετικού όπλου προέβησαν σε τέσσερις ληστείες σε καταστήματα καυσίμων στις περιοχές του Κορδελιού, Διαβατών και Ωραιοκάστρου.

Πώς δρούσαν

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η επιλογή καταστημάτων σε περιοχές κοντά στα σπίτια τους προκειμένου να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση σ’ αυτά, αλλά και ταχεία διαφυγή και η προσέγγιση των στόχων τους απογευματινές και βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι – σουγιάς, ένα κράνος και ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών, ναρκωτικά δισκία και δύο κυνηγετικά φυσίγγια καραμπίνας.



Σε βάρος των συλληφθέντων που θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία για Εγκληματική Οργάνωση – Συμμορία, Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση των Νόμων περί Όπλων και περί Ναρκωτικών.