Skip to main content

Χήτας: Τρέμετε μήπως καταργηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις θέσεις της παράταξής του σχετικά με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στις θέσεις της Ελληνικής Λύσης αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ αλλά και σε μια σειρά σοβαρών θεμάτων επικαιρότητας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Κώστας Χήτας.

Μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του κόμματος στάθηκε στα παρακάτω θέματα:

Για πρόωρες εκλογές στα Σκόπια:

«Είτε το θέλετε είτε όχι οι Σκοπιανοί παρέδωσαν μαθήματα δημοκρατίας, με την προσφυγή στις κάλπες, ενώ εσείς τρέμετε μήπως και η ντροπιαστική Συμφωνία καταργηθεί… Που θα καταργηθεί να το ξέρετε. Ούτως η άλλως βέβαια δεν εφαρμόστηκε και ποτέ… ή μήπως πιστεύετε ότι οι Σκοπιανοί την τηρούσαν… Η ταμπέλα στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου, που τα γράμματα πάνω σε αυτήν θύμιζαν μαθητικό σκονάκι, άντεξε μόνο 45 λεπτά πριν την αφαιρέσουν. Το ''παιχνίδι'' τώρα αρχίζει. Η Ελληνική Λύση ζητά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων, για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της συμφωνίας των Πρεσπών».


Για τις αντιδράσεις των πολιτών στα Βρασνά για τους λαθρομετανάστες:

«Ξεκίνησε η μάχη του πολίτη απέναντι σε αυτό το αίσχος που έχετε σχεδιάσει… Για «κόκκινο Οκτώβρη» κάνουν λόγο τα ΜΜΕ της χώρας… ξέρετε γιατί; Γιατί τις τελευταίες 15 ημέρες έφτασαν στα νησιά μας περισσότεροι από 5.000 λαθρομετανάστες, ο Οκτώβριος πέρυσι ήταν ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις και μάλλον παρόμοια εξέλιξη θα έχουμε και φέτος. Στα νησιά έχουμε ήδη αρνητικό ρεκόρ τετραετίας, 34.500 είναι με πρόχειρους υπολογισμούς».

Για το επίπεδο του ελληνικού Κοινοβουλίου με αφορμή τις απαράδεκτες συμπεριφορές στην Επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο:

«Δεν μας πρέπει τέτοιο επίπεδο κοινοβουλευτισμού… Απαράδεκτες εικόνες... Ξέχασαν όμως να μας πουν που πήγαν τα χαμένα δισεκατομμύρια που μάλλον έκαναν φτερά».

Για το Πολυνομοσχέδιο και τον διαδικτυακό τζόγο

«Δυστυχώς επαναφέρετε τον εφιάλτη που κατέστρεψε αμέτρητες ελληνικές οικογένειες… τα φρουτάκια! Νομιμοποιείτε αυτόν τον καταστρεπτικό εθισμό… Απλά ορίσατε την ''ταρίφα'' και μοιράζετε άδειες διαδικτυακού στοιχήματος, με τίμημα 3 έως 4 εκατ. ευρώ. Περιτυλίγετε αυτήν την μαύρη τρύπα του διαδικτυακού τζόγου σε έναν μανδύα νομιμότητας… αλλά μέσα σε αυτήν την τρύπα, θα πέσουν πολλοί Έλληνες… και ανήλικοι Έλληνες… Δυστυχώς η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στον στοιχηματισμό / τζόγο στους 16χρονους! Αλλά μάλλον για τους ανήλικους που θα τζογάρουν νόμιμα πλέον βάσει του νομοσχεδίου σας δεν έχετε την ίδια ευαισθησία όπως για τους πιτσιρικάδες που έβλεπαν τον Τζόκερ».

Για τα επεισόδια στο Ρέντη και την αθλητική βία:

«Γίναμε διεθνώς ρεζίλι. Όλα τα ξένα ΜΜΕ εκτενή ρεπορτάζ. Χτες στο γήπεδο υπήρχαν δεκάδες ανήλικα παιδάκια… αντιλαμβάνεστε τι είδαν τα μάτια τους; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε για πάταξη της αθλητικής βίας και του χουλιγκανισμού… Τι θα κάνετε… Πότε θα το κάνετε… Πώς θα το κάνετε… Πάρτε θέση».

Για παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη:

«Πάλι μοίρασε υποσχέσεις ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη... έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Σύσκεψη για την πρόοδο των έργων που εξήγγειλα στη ΔΕΘ: Το Μετρό Θεσ/κης θα λειτουργήσει εξ' ολοκλήρου τον Απρίλιο του 2023. Ο στόλος του ΟΑΣΘ έχει ήδη ενισχυθεί αλλά θα δει σημαντική αύξηση στις αρχές του 2020. Και η αναβάθμιση της Περιφερειακής θα δημοπρατηθεί εντός ενός έτους". Τρεις ακόμα θα άκουσαν χτες οι Θεσσαλονικείς και τους τα είπατε εσείς.Και έχουμε ακούσει πολλά και οι ανοχές τελειώνουν».