Skip to main content

Χωρίς εξετάσεις φέτος γυμνάσια και λύκεια - Στις 14 Ιουνίου ο πανελλαδικές

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι η διαζώσης σχολική χρονιά ξεκινάει δια ζώσης στις 10 Μαΐου για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στόχος αυτής της απόφασης είναι η εμβάθυνση της διαδακτέας ύλης στη δια ζώσης εκπαιδευτική διδασκαλία.

Παράλληλα η υπουργός ανακοίνωσε την παράταση της σχολικής χρονιάς για δημοτικά και νηπιαγωγεία ως και την Παρασκευή 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, όπως είπε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ενώ αναφορικά με τα self tests σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, είναι 269. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας: Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 2,3996%, Τμήματα (μερική αναστολή): 1,2087% Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.