Skip to main content

Χωρίς φανάρια για... ένα μήνα διασταύρωση στη δυτική Θεσσαλονίκη (φωτο)

Μια από τις μεγαλύτερες διασταυρώσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης έμεινε χωρίς φωτεινούς σηματοδότες για περίπου ένα μήνα εξαιτίας ενός τροχαίου

Χωρίς φωτεινούς σηματοδότες παρέμεινε για περισσότερο από έναν μήνα μια από τις μεγαλύτερες διασταυρώσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ένα τροχαίο ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα όχημα να πέσει σε ένα από τα φανάρια της διασταύρωσης, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί όλο το σύστημα.

Ο λόγος για τη συμβολή της Θωμά Χατζίκου με την Δενδροποτάμου, που όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στη Voria.gr, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε καρμανιόλα, αφού ελείψει της σήμανσης πολλοί οδηγοί κινούνταν... κατά βούληση.

Μάλιστα, ορισμένοι οδηγοί τρέχουν με υψηλές ταχύτητες, εκμεταλλευόμενοι και την ήπια κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της θερινής ραστώνης.



«Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση ασυνεννοησίας των αρμόδιων υπηρεσιών που έχουν την ευθύνη για την επισκευή των φωτεινών σηματοδοτών, που μπορεί να χαλάσουν είτε λόγω παλαιότητας, είτε εν προκειμένω από κάποιο τροχαίο ατύχημα», εξηγεί στη Voria.gr ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

Όπως λέει μάλιστα ο δήμαρχος της περιοχής, όλη αυτή την περίοδο οι υπηρεσίες του δήμου προσπάθησαν να βρουν λύση ώστε να επιληφθεί τελικά η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι φωτεινοί σηματοδότες θα επισκευαστούν τα επόμενα 24ωρα.

«Οι δήμοι δεν έχουν τέτοιες αρμοδιότητες όπως η επισκευή των φωτεινών σηματοδοτώνσε μεγάλους δρόμους, ωστόσο οφείλουμε για την ασφάλεια των πολιτών να μεριμνήσουμε ώστε οι εργασίες επισκευής τους να τρέξουν όσο πιο σύντομα γίνεται», αναφέρει ο κ. Κυρίζογλου.

Οι αρμοδιότητες για τα φανάρια

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρης Μπίλλιας, υπ' ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται εκτός των κεντρικών οδών, όλοι οι φωτεινοί σηματοδότες που βρίσκονται εντός του οδικού δικτύου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους δήμους, η περιφέρεια έχει υπό τη δικής της ευθύνη τους σηματοδότες σε κεντρικές οδούς, ενώ για τις δημοτικές οδούς πρέπει να επιληφθούν οι κατά τόπους δήμοι.

Η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας μάλιστα τρέχει ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου φωτεινών σηματοδοτών στη Θεσσαλονίκη που στόχο έχει τη σύνδεση των τριών δικτύων στο άμεσο μέλλον.