Skip to main content

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω απεργίας - Ποια δρομολόγια εξαιρούνται

Θεσσαλονίκη: Ποια δρομολόγια θα εκτελεστούν σήμερα λόγω της 24ωρης απεργιάς που κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη λόγω της 24ωρης απεργιάς που κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Το επιβατικό κοινό θα μετακινηθεί με 138 λεωφορεία, τα οποία θα κυκλοφορούν με προσωπικό ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Μας αναγκάζουν σε συνεχείς απεργίες» - Αύριο η νέα 24ωρη

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ-Αεροδρόμιο Νυχτερινό, καθώς και η γραμμή 52 που εκτελεί το δρομολόγιο ΝΣ Σταθμός-Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη-Σίνδος.

Παράνομη η απεργία αλλά θα γίνει κανονικά

Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για σήμερα το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του Οργανισμού σε σχετική της ανακοίνωση «ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από το Συνδικάτο και τονίζει ότι στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως και οι νόμοι, δεν εφαρμόζονται αλά καρτ».  

«Κανονικά η απεργία, θα δικαιωθούμε στο Εφετείο»

Παρ' όλα αυτά, η 24ωρη απεργία θα γίνει κανονικά, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, η απόφαση του Πρωτοδικείου βασίστηκε σε παράλειψη δήλωσης συγκεκριμένου προσωπικού ασφαλείας, κάτι που όμως δεν ισχύει, οπότε θεωρείται δεδομένη η δικαίωση από το Εφετείο.

«Η απόφαση του Πρωτοδικείου έκρινε ότι η απεργία είναι παράνομη, με το σκεπτικό ότι δεν δώσαμε δύο άτομα προσωπικό ασφαλείας στην τηλεματική, όπως ορίζει το συμφωνητικό. Εμείς αυτά τα δύο άτομα τα είχαμε ορίσει, αλλά προφανώς στη βιασύνη να βγει άμεσα μία απόφαση δεν πρόσεξαν μέσα στον όγκο των εγγράφων ότι αυτά τα δύο άτομα είχαν οριστεί», είπε και πρόσθεσε: «Ήδη έχω μιλήσει με τον δικηγόρο να προσφύγει στο Εφετείο, το οποίο είμαστε 100% σίγουροι πως θα αποφανθεί ότι είναι νόμιμη η απεργία και θα δικαιωθούμε».

Πορεία από τους εργαζόμενους

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.