Skip to main content

Χωρίς ολοήμερο μαθητές του Πανοράματος - Ανάστατοι οι γονείς

Στα κάγκελα οι γονείς και κηδεμόνες καθώς δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις για το χρονοδιάγραμμα

Προβλήματα και ελλείψεις πριν καν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της Δευτέρας καταγγέλλουν γονείς και κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που πυροδότησε τις αντιδράσεις τους ήταν μια επιστολή με οδηγίες για τον αγιασμό και γενικότερα τη νέα σχολική χρονιά. Ειδικότερα, ανάμεσα στις ώρες προσέλευσης και τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας για τα 300 παιδιά του σχολείου υπήρχε και η εξής:

«Η Πρωινή ζώνη, το Ολοήμερο και τα δρομολόγια των λεωφορείων, δεν θα λειτουργήσουν προς το παρόν και θα ενημερωθείτε για τη λειτουργία τους με νεότερη ανακοίνωση».

Σύμφωνα με γονείς και κηδεμόνες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, η ενημέρωση ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στις 13:45 την Παρασκευή, δένοντας τα χέρια των γονιών που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν για διευκρινήσεις με το σχολείο λόγω ωραρίου.

Όπως σημειώνουν στη Voria.gr, η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ντόμινο προβλημάτων στον οικογενειακό προγραμματισμό καθώς όχι μόνο ορισμένα παιδιά δεν θα έχουν πως να μετακινηθούν στο σχολείο τους, αλλά και δεν θα μπορούν να παραμείνουν στο ολοήμερο, κάτι για το οποίο έκανε έκκληση η ίδια η υπουργός Παιδείας, προκειμένου να προστατευθούν οι ευάλωτες ομάδες.

Ίδια αναστάτωση επικράτησε και στα social media του σχολείου, όπου κάτω από την ανάρτηση με τις οδηγίες, γονείς και κηδεμόνες επισημαίνουν το πρόβλημα, ειδικά όσον αφορά το ολοήμερο σχολείο, κάτι για το οποίο το Σχολείο απαντά πως συμβαίνει λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

«Το ολοήμερο - πρωινή ζώνη θα λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες μόλις στελεχωθούν απο εκπαιδευτικούς. Θα ενημερωθείτε σύντομα με νεότερη ανακοίνωση», είναι η απάντηση του Δημοτικού σε σχόλιο.

Ερωτώμενος σχετικά με το αν το συγκεκριμένο θέμα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης σχολιάζει στη Voria.gr πως δεν έχει ενημερωθεί για αυτά τα ζητήματα από το σχολείο. Ωστόσο, όπως σημείωσε τα ολοήμερα σε όλα τη χώρα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές από την πρώτη μέρα μετά τον αγιασμό προκειμένου να μένουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αλλά και να μην έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες. Πρόσθεσε ακόμα πως την πρώτη εβδομάδα αναμένεται να γίνει καταγραφή όλων των μαθητών που πηγαίνουν στο ολοήμερο ώστε να γίνει σωστή κατανομή των εκπαιδευτικών στα σχολεία και παράλληλα να προκηρυχθεί η πρόσληψη αναπληρωτών για τα σχολεία που παρουσιάζονται ελλείψεις.