Skip to main content

Χωρίς προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς στον δήμο Θέρμης

Ο δήμαρχος Θέρμης διαβεβαίωσε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς ότι «ο δήμος θα είναι στο πλευρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς»

Απολύτως ομαλά ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά για όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του δήμου Θέρμης. Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού στο δημοτικό σχολείο της ορεινής κοινότητας Αγίου Αντωνίου, στο οποίο φοιτούν και προσφυγόπουλα από την Ουκρανία τα οποία φιλοξενούνται στο γειτονικό Μονοπήγαδο. Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε πως «σήμερα είναι μια ημέρα χαράς. Είναι μια μέρα ξεχωριστή για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά του γονείς. Είναι μια καινούργια αφετηρία σε ένα νέο συναρπαστικό ταξίδι γνώσης αλλά και κοινωνικοποίησης για τα παιδιά. Τα σχολεία μας απέκτησαν πάλι ζωή και έπειτα από δύο χρόνια, βλέπουμε ξανά τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών μας, χωρίς μάσκα αυτή τη φορά κι αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει περισσότερο ομαλά και με πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα ο δήμος Θέρμης με τις υπηρεσίες του και πάντα σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και με τους συλλόγους γονέων, προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης, σε όλες τις σχολικές μονάδες, ώστε τα σχολεία να είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν παιδιά και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, το προσωπικό που είναι αρμόδιο για την καθαριότητα των σχολείων είναι στη θέση του από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των σχολείων, ενώ φροντίσαμε και προμηθεύσαμε τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα υλικά όπως αντισηπτικά και καθαριστικά για την προστασία της ατομικής υγιεινής και για τον αποτελεσματικό, καθημερινό καθαρισμό των σχολείων, καθώς και με χαρτική ύλη. Εάν και όπου τυχόν διαπιστωθούν μικροελλείψεις, θα λυθούν από αύριο κιόλας που ξεκινά η εκπαιδευτική διαδικασία».

Ο δήμαρχος Θέρμης διαβεβαίωσε την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς ότι «ο δήμος θα είναι στο πλευρό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις μαθήτριες και στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, καθώς και στο προσωπικό το οποίο μεριμνά για την καλή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων». Τόνισε επίσης ότι παρά τα τεράστια προβλήματα τα οποία δημιουργεί η ενεργειακή κρίση, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα όσον αφορά τη θέρμανσή τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε ειδική μνεία στους εκπαιδευτικούς λέγοντας πως «αποτελούν την κινητήρια δύναμη κάθε σχολείου. Χωρίς τους δασκάλους κανένα σχολείο δεν μπορεί να προοδεύσει». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το δημοτικό σχολείο του Αγίου Αντωνίου, συνεχάρη τη διευθύντρια και το σύλλογο των εκπαιδευτικών για το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το σχολείο και εξέφρασε τη χαρά του γιατί φέτος, διάβηκαν για πρώτη φορά την πόρτα του 19 «πρωτάκια». Ο δήμαρχος Θέρμης έκανε ειδική αναφορά και στα προσφυγόπουλα τα οποία εντάχθηκαν φέτος στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου, «θα περιβάλλουμε και αυτά τα παιδιά με περισσή αγάπη και στοργή» και συνεχάρη για άλλη μια φορά τους κατοίκους του γειτονικού Μονοπήγαδου οι οποίοι με δική τους πρωτοβουλία φιλοξενούν δεκάδες πρόσφυγες από την Ουκρανία, από τις πρώτες κιόλας μέρες μετά την έναρξη του πολέμου.

Στην τελετή αγιασμού στο 6ο νηπιαγωγείο Θέρμης παρέστη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης το οποίο υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.