Skip to main content

Χωρίς τηλεοπτικό σήμα πέντε χωριά της Θεσσαλονίκης

Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι από την ενημέρωση και την τηλεοπτική πρόσβαση διαμαρτύρονται. Ο δήμος Λαγκαδά αναζητά λύση με κυβερνητική παρέμβαση.

Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη παραμένουν πέντε κοινότητες του δήμου Λαγκαδά εν έτει 2019, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και ο τοπικός δήμος να έχουν έντονες διαμαρτυρίες, τόσο προς την ανάδοχο εταιρεία Digea, όσο και προς την κυβέρνηση, από την οποία ζητούν να παρέμβει.

Οι κάτοικοι σε Ζαγκλιβέρι, Πετροκέρασα, Σαρακήνα, Ν. Καλλίνδοια και Αγ. Χαράλαμπο έχουν την τηλεόραση ως διακοσμητική, αφού οι περιοχές αυτές είναι «τυφλές» και δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Δεν μιλάμε για απομονωμένα χωριά, αλλά για οικισμούς του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από την ενημέρωση και την τηλεοπτική πρόσβαση, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του και ο δήμος Λαγκαδά.

«Σε όλες τις διαμαρτυρίες του δήμου Λαγκαδά, η ανάδοχος εταιρεία κωφεύει. Μάλιστα αρνείται να δώσει γραπτές απαντήσεις στα δεκάδες παρόμοια αιτήματα και άλλων δήμων της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή μέσω τηλεοπτικών σποτ διαβεβαιώνει ότι έχει καλύψει το δίκτυο σε ποσοστό που προβλέπεται στη σύμβασή της, στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με το εύρος των παραπόνων που υπάρχουν. Ο δήμος Λαγκαδά θα συνεχίσει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση επίλυση του θέματος που επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το θέμα ετέθη με εντολή του δημάρχου, Γιάννη Καραγιάννη, και στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης. Τα κυβερνητικά στελέχη επισήμαναν ότι δεν μπορούν να έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα επί του ζητήματος, καθώς είναι θέμα της εταιρείας, πλην όμως τόνισαν ότι θα κάνουν κι από την πλευρά τους παρέμβαση, ώστε να αποκατασταθεί το ζήτημα, που αφορά σε χιλιάδες κατοίκους.