Skip to main content

Χρυσό άλμα Τεντόγλου στα 8,52 μέτρα στο Μόναχο - «Πίστευα ότι θα κερδίσω» (video)

Χρυσό μετάλλιο για τον Μίλτο Τεντόγλου στον τελικό άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Δείτε βίντεο με τα άλματά του.

Την πρώτη θέση στον τελικό άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα 8,52μ.

Στα 8,23μ. πήδηξε ο πρωταθλητής στη δεύτερη προσπάθεια στον τελικό άλματος εις μήκος, περνώντας στην πρώτη θέση!

H πρώτη προσπάθεια βγήκε άκυρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου πριν από έναν μήνα. Μάλιστα, τότε είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια, καθώς ήταν συνεχώς πρώτος, αλλά στο τελευταίο άλμα τον ξεπέρασε ο Κινέζος Γουάνγκ.

Δεύτερη συνεχόμενη φορά, πρωταθλητής Ευρώπης, ο Μίλτος Τεντόγλου παραδέχθηκε ότι ο σημερινός τελικός: «... ήταν αυτό που ονειρευόμουνα, ένας πραγματικά πολύ καλός αγώνας που πίστευα ότι θα κερδίσω. Ο κόσμος επίσης ήταν φανταστικός και ειδικά η κερκίδα στο μήκος που ήταν όλη η οικογένεια μου και η εθνική ομάδα», κι όταν ρωτήθηκε για τον αν τον προβλημάτισε το πρώτο άκυρο άλμα, (απ)έδειξε για μια ακόμη φορά τη διαφορετικότητα του.

«Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο 'αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα'!. Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς... Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε».

Κι όπως στο Ορεγκον (παγκόσμιο πρωτάθλημα), παραδέχθηκε ότι η εμφάνιση του δεν ήταν τέτοια που να άξιζε το χρυσό, χωρίς καμία διάθεση έπαρσης τόνισε ότι: «ναι πιστεύω πως είμαι κλάση ανώτερος ακόμη κι αν χάνω κάποιους αγώνες. Είμαι σταθερά στο βάθρο. Είναι δύσκολο να κερδίζεις συνέχεια, αλλά το παλεύω. Στους αγώνες μεταλλίων το πιστεύω όμως πολύ. Ήρθα με σιγουριά στον τελικό και δεν περίμενα να πάει κάτι λάθος» και συμπλήρωσε με αποφασιστικότητα:

«Το ότι είμαι 24 ακόμη και έχω τόσα μετάλλια, δε λέει κάτι. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Στο Ορεγκον μου ξέφυγε το χρυσό. Του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι χαρούμενος πάντως που εδώ έκανα ρεκόρ αγώνων. Αυτό ψάχνει σε τέτοιους αγώνες. Το έψαξα και στο παγκόσμιο, αλλά δεν ήταν εύκολο».

Εκτός από τον δικό του αγώνα, ο Τεντόγλου σχολίασε και τον αυριανό (17/8) τελικό της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ ("μην τον χάσετε, όλοι εδώ", είπε προς τους Έλληνες φιλάθλους κοιτώντας την κάμερα), ενώ δεν έκρυψε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του βρίσκεται και το παγκόσμιο ρεκόρ.