Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: Άμεσα οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων ο υπουργός σημειώνει ότι τον λόγο έχει η εισαγγελία.

Οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα ξεκινήσουν άμεσα ώστε να αναλάβει καθήκοντα με τη νέα φοιτητική χρονιά, τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Εξηγεί, ότι θα επιλεγούν άτομα εξοικειωμένα με την ακαδημαϊκή νοοτροπία τα οποία θα παρακολουθήσουν και μαθήματα αυτοάμυνας. Τονίζει ότι αποστολή του νέου σώματος είναι να μην υπάρξει άλλο εξευτελισμένος πρύτανης.

Σύμφωνα με τον κ Χρυσοχοΐδη, τα στελέχη του νέου σώματος δεν θα επεμβαίνουν, άμεσα τουλάχιστον, σε περιπτώσεις καταλήψεων οι οποίες δεν είναι εκ των προτέρων παράνομες.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία αφού τα σοβαρά περιστατικά τα λύνουν οι υφιστάμενες δομές του σώματος, τονίζει πως το ζήτημα δεν είναι να εξιχνιάζονται  μόνο τα εγκλήματα. «Σκοπός είναι να μην τελούνται, να προλαμβάνονται», είπε.

Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις παρά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων λόγω της πανδημίας σημειώνει ότι τον λόγο έχει η εισαγγελία, η οποία θα κρίνει για την περαιτέρω διαδικασία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξηγεί ότι η ΕΛΑΣ δεν επέτρεψε τα συλλαλητήρια, αντίθετα τα απαγόρευσε και ζήτησε την γνώμη των λοιμωξιολόγων και για αυτό έβγαλε ανακοίνωση για 100 άτομα. Η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει και θα ήταν αδιανόητο η αστυνομία να συγκρουστεί μαζί τους. Όμως τα σχετικά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην εισαγγελία, σημειώνει ο υπουργός.