Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: Επιδημία και κολλητική ασθένεια οι καταλήψεις

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως οι καταλήψεις λειτουργούσαν ως χώροι παρανομίας, ενώ προανήγγειλε νομοσχέδιο για την αστυνομική βία.

«Mε το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές, αρχές του 2020, θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη. Με απλά λόγια, διαφάνεια και έλεγχος. Σπάμε και αυτό το άβατο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Σε σχέση με τις καταγγελίες για αστυνομική αυθαιρεσία ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως: «Οφείλω, όμως, να σας πω ότι δεν πρέπει ν α υπάρχει άκριτη αποδοχή των καταγγελιών διότι αναπαράγεται η αρρωστημένη αντίληψη ότι μονίμως οι αστυνομικοί είναι ένοχοι και οι μπαχαλάκηδες αθώοι».

«Θα περπατάς στα Εξάρχεια άνευ φόβου»

Για τα Εξάρχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι: «Αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι πως πολύ σύντομα θα καθαριστεί εντελώς. Θα επανέλθει στην κανονικότητα. Θα περπατάς στα Εξάρχεια άνευ φοβου και τρόμου. Όπως σε όλες τις περιοχές. Είναι θέμα λίγου χρόνου ακόμη».

Τέλος, για τις καταλήψεις ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως «λειτουργούσαν ως χώροι παρανομίας και ορμητήρια παραβατικότητας. Η ενασχόληση με το μπάχαλο γίνεται συνήθεια. Γίνεται τρόπος ζωής. Και όσο παραμένεις στην ασυλία τόσο αποθρασύνεσαι. Είναι επιδημία. Κολλητική ασθένεια.