Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Χρυσοχοΐδης: Να γιορτάζουμε τηλεφωνικά ή με... skype

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέτρεψε τον κόσμο φέτος να τις γιορτάσει διαφορετικά.

Για τη δύσκολη κατάσταση σε επίπεδο πανδημίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη συζήτησαν σε συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο δημαρχείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της αυστηροποίησης των ελέγχων, ενώ ο δήμαρχος μετέφερε στον υπουργό στο αίτημα του δήμου να δίνονται αναλυτικά στοιχεία για τα επιδημιολογικά δεδομένα για κάθε δήμο της Θεσσαλονίκης ξεχωριστά.

"Είναι μια μια μάχη εκ του συστάδην σε καθημερινή βάση, όλο το 24ωρο, με τον αόρατο εχθρό, προκειμένου να του εμποδίσουμε τον δρόμο να απλωθεί μέσα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και όλης της Ελλάδας. Ο αγώνας είναι πολύ σκληρός, αλλά θα τα καταφέρουμε", ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: "Πρέπει να κάνουμε κάτι που είναι πολύ σημαντικό τις επόμενες δέκα ημέρες: να δώσουμε λίγο καιρό στο σύστημα υγείας και μετά, με την τάση που παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ελέγχων και του lockdown που έχει επιβληθεί, είναι βέβαιο ότι θα πάμε προς το καλύτερο. Κάνω έκκληση: ας αυτοπεριορίστουμε όλοι μας, λίγο υπομονή ακόμα".

Αναφερόμενος στις επικείμενες γιορτές, προέτρεψε τον κόσμο φέτος να τις γιορτάσει διαφορετικά. "Υπάρχουν γιορτές τον Νοέμβριο. Ας τις κάνουμε τηλεφωνικά, ας τις κάνουμε μέσα από ένα Skype. Υπάρχουν γιορτές που μάθαμε να γιορτάζουμε όλοι μας, αλλά τώρα δε μπορούμε να τις γιορτάσουμε. Ωστόσο, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα έστω και περιοριστικά ας δώσουμε όλοι μαζί μια υπόσχεση: ότι τις επόμενες ημέρες θα εφαρμόσουμε ακόμα πιο αυστηρά, με μεγαλύτερο ακόμα σεβασμό και συμμόρφωση, τα μέτρα τα οποία έχει ανακοινώσει και εφαρμόσει η κυβέρνηση, πάντα με εισηγήσεις λοιμωξιολόγων. Θα νικήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τον ιό, όταν όλοι μαζί θα αυτοπεριοριστούμε και θα μείνουμε σπίτι".

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέφερε πως "είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταθούμε στον αγώνα που δίνεται σε πολλά επίπεδα, τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, στον αγώνα που δίνεται από τους ανθρώπους που επιβάλλουν την τάξη, την ελληνική αστυνομία, ελληνική αρχή διαφάνειας, την δημοτική αστυνομία, τον αγώνα που δίνεται από τις υπηρεσίες των δήμων και από όλους εμάς που έχουμε την οποία ευθύνη".

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση βαίνει προς ομαλοποίηση, τόνισε όμως ότι εξακολουθεί να είναι δύσκολη, οπότε απαιτείται αυστηρός έλεγχος των μέτρων, αλλά προσωπική εύθυμη. "Το τελευταίο αυτό το κρατάω ως έκκληση στους συμπολίτες μας και να γνωρίζουν όλοι ότι δεν υπάρχει κανένας σε αυτή την χώρα, ο οποίος να μην προσπαθεί για να βελτιωθεί η κατάσταση. Για αυτές τις κρίσιμες 10-15 ημέρες που έχουμε μπροστά μας θέλω από την μια πλευρά αυτοσυγκράτηση και αυτοπειθαρχία από τους πολίτες και από την άλλη πλευρά υπόσχομαι ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ό,τι περνάει από τις δυνατότητές του, ώστε να προσφέρει στους πολίτες και να βοηθήσει στην τήρηση των μέτρων που πρέπει να τηρηθούν", κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός αναμένεται να επισκεφτεί τον δήμο Βέροιας στις 16:00.