Skip to main content

Χρυσοχοϊδης: Μάχη σώμα με σώμα για να περιοριστεί η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε συγχαρητήρια στους αξιωματικούς και τους απλούς πυροσβέστες - Δήλωσε ότι τους χρωστάμε πολλά

«Στο σημείο αυτό λίγο έξω από τον αρχαιολογικό χώρο τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Μουσείο, λίγο έξω από την πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, διεξάγεται ολονύχτια μάχη σώμα με σώμα, προκειμένου να περιορίσουμε την πυρκαγιά και να προστατέψουμε και να παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος και η πόλη φυσικά. Αυτήν τη στιγμή πεζοπόρα τμήματα είναι μέσα στη φωτιά, και προσπαθούν να την περιορίσουν και να την οριοθετήσουν προκειμένου να μην επεκταθεί στο αρχαιολογικό χώρο» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος βρίσκεται από χθες στην περιοχή.

«Θέλω να συγχαρώ τους αξιωματικούς και τους απλούς πυροσβέστες, άνδρες και γυναίκες, που με αυτοθυσία δίνουν τη μάχη με τρόπο ηρωικό, τους χρωστάμε πολλά, αξίζουν πολλά» επισήμανε στην ΕΡΤ ο υπουργός.

Όπως διαβεβαίωσε «είναι δύσκολες συνθήκες, πάρα πολύ ειδικές συνθήκες, δεν τις συναντάμε συχνά, αλλά και σε αυτές τις συνθήκες υπάρχει σχέδιο διαχείρισης κρίσεων που εφαρμόζουμε».

«Εύχομαι να είναι όλοι καλά, εύχομαι να ξεπεράσουμε αυτό το κακό, αυτές τις ακραίες συνθήκες και τελικά να αποκαταστήσουμε και τις ζημιές που έγιναν και το περιβάλλον» κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.