Skip to main content

Χρυσοχοϊδης: Νέα γραμμή άμυνας στη Βόρεια Ελλάδα - Πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων

Αναλαμβάνουν καθήκοντα 400 νέοι συνοριοφύλακες ως κανονικοί αστυνομικοί στον Έβρο. Πρόσληψη επιπλέον 800 στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη Βόρεια Ελλάδα θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι 600 από αυτούς πρόκειται να τοποθετηθούν στον Έβρο, οι 100 στη Ροδόπη και άλλοι 100 στην Καβάλα. Οι 800 συνοριοφύλακες θα εκπαιδευτούν έτσι ώστε περίπου την Άνοιξη του 2021 να τοποθετηθούν στις νέες μονάδες.

«Έτσι θα συγκροτήσουμε μία δεύτερη γραμμή άμυνας για να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη Βόρεια Ελλάδα, τις προστατεύει και δεν πρόκειται ειλικρινά να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα παρά μόνο αυτοί που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συμφωνία της Γενεύης έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Παράλληλα, αναλαμβάνουν καθήκοντα και «οι 400 νέοι συνοριοφύλακες ως κανονικοί αστυνομικοί και προστίθενται στους υπόλοιπους συνοριοφύλακες και αστυνομικούς του Έβρου».

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε σήμερα, «είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που θαλάσσια και χερσαία σύνορα στη χώρα φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά».

«Θυμάστε πριν λίγους μήνες το έπος του Έβρου, όταν η Ελλάδα είπε στον κ. Ερντογάν ότι δεν θα περάσουν και δεν θα σας περάσει, και δεν τους πέρασε και δεν πέρασε κανείς. Σήμερα, το έπος τους Έβρου το μετατρέπουμε σε μία διαρκή πολιτική φύλαξης των συνόρων, όπου ήδη κατασκευάζεται ο φράχτης που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, ήδη κατασκευάζεται το έργο της ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων με θερμικές κάμερες και ραντάρ», τόνισε.