Skip to main content

Χριστοδουλάκης από Θεσσαλονίκη:Οι βασικοί στόχοι του ΚΙΝΑΛ για το 2020

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία, στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ σε Βουλή και Ευρωβουλή

Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των νομαρχιακών οργανώσεων Α΄και Β’  Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής είχε αρκετό κόσμο, γύρω στα 300 άτομα, και αυτό σχολιάστηκε πολύ θετικά από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος.

Εκείνο ωστόσο, το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά ήταν η απουσία των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του σε Βουλή και Ευρωβουλή καθώς και πολλών αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

Εξαίρεση ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος προσήλθε λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης καθώς όπως είπε ήρθε κατευθείαν από την Αθήνα, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου,  όπως και κάτι μεμονωμένοι αιρετοί από τους υπόλοιπους δήμους.

Στην ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης παρουσίασε τους βασικούς στόχους του κόμματος για το 2020. Είπε ότι πρώτος στόχος είναι να αναδειχθεί ότι το ΚΙΝΑΛ είναι μια γνήσια πατριωτική δύναμη, ικανή σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία στα ελληνοτουρκικά, να παίξει αποφασιστικό ρόλο στη συγκρότηση ενός αρραγούς εθνικού μετώπου για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. Επανέλαβε την θέση του ΚΙΝΑΛ για την αναγκαιότητα σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το θέμα αυτό.

Δεύτερος στόχος είναι η εξειδίκευση του «Σχεδίου Ελλάδα», που αποτέλεσε ουσιαστικά την πρόταση κυβερνητικού προγράμματος που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου. Για το σκοπό αυτό έχουν συγκροτηθεί 37 νέοι τομείς στο κόμμα, στους οποίους δήλωσαν ήδη συμμετοχή περίπου 1.400 στελέχη.

Τρίτος στόχος είναι να αναδείξει η παράταξη ότι είναι ο πιο συνεπής υπερασπιστής του κόσμου της εργασίας. «Η κοινωνική πολιτική είναι στρατηγική προτεραιότητα για το ΚΙΝΑΛ», τόνισε ο γραμματέας του κόμματος. 

Τέταρτος στόχος είναι η αποσαφήνιση του ιδεολογικού στίγματος του ΚΙΝΑΛ μέσα στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συνδιάσκεψη στις 14 και 15 Μαρτίου στην Αθήνα, η οποία θα έχει έξι επιμέρους θεματικές. Θα προηγηθούν 12 περιφερειακές προσυνδιασκέψεις, μια εκ των οποίων θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, για την οποία ορίστηκε συντονιστής ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χριστοδουλάκης μετά την συνδιάσκεψη θα γίνει εκλογή νέων κομματικών οργάνων και στη συνέχεια θα γίνει το συνέδριο νεολαίας του ΚΙΝΑΛ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χριστοδουλάκης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής «περάσαμε δύσκολα», είπε, «αλλά καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι στις εκλογές του Ιουνίου δεν πετύχαμε θρίαμβο αλλά κατορθώσαμε να αναδείξουμε το ΚΙΝΑΛ σε ένα βασικό παράγοντα της πολιτικής σκηνής της χώρας, παρά τις πιέσεις που δεχθήκαμε τόσο από τα δεξιά μας όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίο ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε «συνονθύλευμα τυχοδιωκτών που δεν μπορεί να εκφράσει την κοινωνία».

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο κομμάτι της Νεολαίας, ένδειξη ότι το ΚΙΝΑΛ έχει μέλλον.