Skip to main content

Χριστοδουλάκης για εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε εσωτερικές συγκρούσεις είχαμε τον τρόπο να προχωράμε

«Θέλουμε πραγματικά ο πολίτης που θα έρθει να ψηφίσει να αισθάνεται και υγειονομικά ασφαλής», τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.

«Τα 212.000 άτομα είχαν ψηφίσει στην τελευταία εκλογική διαδικασία, το 2017, που ήταν μια έκπληξη και για εμάς τους ίδιους. Ο πήχης θα μπορούσε να είναι ο ίδιος. Υπάρχει το πρόβλημα της πανδημίας που προφανώς θέτει εμπόδια, υπάρχει η ανασφάλεια του κόσμου, γι’ αυτό και παίρνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να την κάμψουμε όσο γίνεται» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, 2 ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Στη διάθεση των ψηφοφόρων θα υπάρχουν 840 περίπου εκλογικά τμήματα, τα 20 από τα οποία περίπου στο εξωτερικό. 7 το πρωί με 7 το απόγευμα θα διαρκέσει η ψηφοφορία, ωστόσο, εάν χρειαστεί λόγω συμμετοχής μπορεί να δοθεί μια μικρή παράταση, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης. «Επί της διαδικασίας, ψηφίζει όποιος θέλει, χωρίς προϋποθέσεις εκ των προτέρων. θα πρέπει οι ψηφοφόροι να συμπληρώσουν μια αίτηση είτε εγγραφής ως μέλος, είτε εγγραφής ως φίλος του ΚΙΝΑΛ και αποδεχόμενος το πλαίσιο των επιδιώξεων του κόμματος».

Για την αποφυγή του συνωστισμού αλλά και για οικονομία χρόνου μπορεί ο ψηφοφόρος να τυπώσει την σχετική αίτηση από την σελίδα του ΚΙΝΑΛ και να την έχει μαζί  του συμπληρωμένη όταν προσέλθει να ψηφίσει, προσέθεσε ο γραμματέας του κόμματος. «Υπήρχε μια ζυγαριά που έπρεπε να ζυγίσουμε και να αποφασίσουμε αν θα είχαμε ανοιχτή διαδικασία, η οποία δεν μπορεί να συνάδει με ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί θα αφορούσε μόνο το ήδη εγγεγραμμένο εκλογικό σώμα, θα μπορούσε δηλαδή να ψηφίσει μόνο το μητρώο του κόμματος με αποστολή μοναδικών κωδικών για ταυτοποίηση σε συγκεκριμένους ανθρώπους ή αν θα είχαμε κλειστή διαδικασία με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Γι’ αυτό έγινε η επιλογή της ανοιχτής εκλογικής διαδικασίας».

«Θέλουμε πραγματικά ο πολίτης που θα έρθει να ψηφίσει να αισθάνεται και υγειονομικά ασφαλής. Όλοι οι άνθρωποι που θα είναι όλη την ημέρα μέσα στα εκλογικά τμήματα, εφορευτικές επιτροπές και εκπρόσωποι των υποψηφίων θα είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες η με αρνητικό rapid test τις τελευταίες 48 ώρες. Ο καιρός θα είναι καλός, οπότε θα επιδιώξουμε οι ουρές να είναι ως επί το πλείστον σε ανοιχτούς χώρους και τηρώντας τις αποστάσεις προφανώς με μάσκα και θα μπαίνουν ένας ένας οι ψηφοφόροι στο εκλογικό κέντρο για να αποφύγουμε οποιαδήποτε μορφή συνωστισμού και διασποράς και να αισθανθούν όλοι ασφαλείς», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης ως προς τα υγειονομικά μέτρα.

Ερωτηθείς για τους υποψήφιους για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι δεν είναι βουλευτές ο κ. Χριστοδουλάκης, σημείωσε πως σε περίπτωση που εκλεγεί υποψήφιος που δεν είναι βουλευτής, υπάρχουν διαδικασίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, οι οποίες θα αναδείξουν αντίστοιχα επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για όσο διαρκεί αυτή η περίοδος.

«Μέχρι τώρα η προεκλογική διαδικασία στο επίπεδο των υποψηφίων έχει γίνει με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς χτυπήματα κάτω από την ζώνη και με τρόπο που προάγει όρους συντροφικότητας και ενότητας για την επόμενη ημέρα και το έχουν διασφαλίσει και οι ίδιοι οι υποψήφιοι μεταξύ τους. Η παράταξή μας και τα στελέχη μας έχουμε βρεθεί στο παρελθόν σε αντίστοιχες ίσως και σε πολύ πιο δύσκολες αντιπαραθέσεις. Πάντα ακόμα και σε εσωτερικές συγκρούσεις, είχαμε τον τρόπο να συνθέτουμε και να προχωράμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλάκης.