Skip to main content

Χριστοδουλάκης: Η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα - Ανεπαρκής ο έλεγχός τους

«Είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς και υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό συμπολιτών μας που δεν έχει πειστεί», τόνισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα είναι πως σχεδόν κάθε Δευτέρα έχουμε νέα μέτρα να ανακοινώνονται από την κυβέρνηση. Καθοριστικός παράγοντας επιτυχίας των μέτρων είναι ο έλεγχος της εφαρμογής και τήρησής τους και αυτό μέχρι τώρα ήταν δυστυχώς απολύτως ανεπαρκές», καλεσμένος στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα αυτά έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, συμπλήρωσε και αυτό «οφείλεται σε μια ατολμία που έχει δείξει η κυβέρνηση και στο ότι στην λήψη αποφάσεων συνυπολογίζει το πολιτικό κόστος».

Έναν χρόνο μετά την προηγούμενη έξαρση το ΕΣΥ δεν έχει ενισχυθεί αποτελεσματικά, υπογράμμισε, λέγοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και σε αυτό συνηγορεί και η οδηγία της κυβέρνησης για περιορισμό των τακτικών χειρουργείων.

«Είμαστε χαμηλά στους εμβολιασμούς και υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό συμπολιτών μας που δεν έχει πειστεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Εμείς μιλάμε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού εστιάζοντας σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες, όπως οι αστυνομικοί. Επιπλέον δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αποσυμφόρηση του συνωστισμού στις σχολικές τάξεις, που γίνονται πεδίο διασποράς και τέλος για τα ΜΜΜ ειδικά στις ώρες αιχμής, ενώ υπάρχουν λεωφορεία που χρειάζονται απλά επισκευαστικές εργασίες και ανταλλακτικά, αυτό δεν έχει γίνει για να ενταχθούν στον στόλο και να αποσυμφορηθούν οι αστικές συγκοινωνίες», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

 Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανεβασμένα τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Χριστοδουλάκης, είπε πως είναι πολύ θετικό ότι φαίνεται πως και στα ποσοτικά και τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων υπάρχει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. «Αυτό προφανώς έχει να κάνει και με την πλούσια παρακαταθήκη που μας άφησε η Φώφη Γεννηματά, αλλά συνδυάζεται και με μια απόλυτα συγκροτημένη, σοβαρή, συνεπή και αξιόπιστη στάση που έχει κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στην περίοδο της πανδημίας. Προφανώς και η δική μας εκλογική διαδικασία δεν θέτει σε δεύτερη μοίρα την ανάγκη κα την εξωστρέφεια των δικών μας πολιτικών παρεμβάσεων».