Skip to main content

Χτυπήθηκε κτήριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κίεβο

Η ρωσική επίθεση με πυραύλους στο κέντρο του Κιέβου, έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Κτήριο κοντά στο σπίτι υπαλλήλου της ελληνικής πρεσβείας επλήγη κατά την πρωινή πυραυλική επίθεση στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, το σύνολο των υπαλλήλων της Πρεσβείας είναι καλά στην υγεία τους.

Το χρονικό της πυραυλικής επίθεσης

Η ρωσική επίθεση με πυραύλους στο κέντρο του Κιέβου, έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτέυουσας Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι τα ρωσικά πλήγματα γίνονται "για τον εκφοβισμό των Ουκρανών (...) καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του NATO", σημείωσε εξάλλου σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο Κλίτσκο, ο οποίος μετέβη στο σημείο που επλήγη μερικές ημέρες πριν από την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στις 28 και 30 στη Μαδρίτη.

Κουλέμπα στους G7: Περισσότερα όπλα για την Ουκρανία - Νέες κυρώσεις για την Ρωσία

Περισσότερα όπλα και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ζήτησε από την ομάδα των G7 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Νμίτρο Κουλέμπα μετά τις νέες πυραυλικές επιθέσεις της Μόσχας στο Κίεβο που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα.

Ο Κουλέμπα έκανε μάλιστα αναφορά στο 7χρονο κορίτσι που οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν από το εννιαόροφο κτήριο που επλήγη στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αυτό το 7χρονο παιδί κοιμόταν ειρηνικά στο Κίεβο ως την στιγμή που ρωσικός πύραυλος Κρουζ ανατίναξε το σπίτι της. Πολλοί ακόμη σε όλη την Ουκρανία δέχονται πλήγματα. Η σύνοδος κορυφής της G7 θα πρέπει να απαντήσει με περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και περισσότερα βαρέα όπλα για την Ουκρανία», αναφέρει ο Κουλέμπα σε μήνυμά του στο Twitter.