Skip to main content

CL: Δεν άντεξε η ΑΕΚ στο Άμστερνταμ, 3-0 από τον Άγιαξ (vid)

Παρόλο που η Ένωση ήταν επιθετική στο α' , οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν την ελληνική ομάδα με γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου.

Την ήττα με 3-0 στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα γνώρισε η ΑΕΚ στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων για το Champions League, σπάζοντας έτσι το αήττητο σερί της σε 14 συνεχόμενες αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παρόλο που η Ένωση ήταν επιθετική στο α' ημίχρονο, κλείνοντας τους γηπεδούχους και δημιουργώντας καλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ, οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν την ελληνική ομάδα με γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και κατάφεραν να πάρουν τους πρώτους τρεις βαθμούς στον πέμπτο Όμιλο.

Τα τέρματα για τον Αίαντα σημείωσαν ο Ταγκλιάφικο στο 46' και το 90' και ο Ντε Μπεκ στο 77'.

Υπενθυμίζεται πως στις 10 Μπενφίκα και Μπάγερν αναμετρώνται στο Ντα Λουζ και ολοκληρώνουν την πρώτη αγωνιστική για τον Όμιλο.

Οι ενδεκάδες:

ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ταγκλιάφικο, Άιτινγκ, Σένε, Ζιγέχ, Νέρες (Ντόλμπεργκ 74'), Τάντιτς, Χούντελααρ (Ντε Μπεκ 62')

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Πόνσε (Γιακουμάκης 81'), Μάνταλος, Κλωναρίδης, Μπακάκης (Γιαννιώτας 70'), Σιμόες, Γαλανόπουλος (Άλεφ 61'), Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπάρκας