Skip to main content

Covid-19: 614 κρούσματα στην Ολλανδία - Η Σλοβακία κλείνει σχολεία

Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων, 273 σε αριθμό, καταγράφηκαν στην επαρχία Νόορντ Μπράμπαντ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το RIVM.

Στα 614 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ολλανδία, καταγράφοντας αύξηση 22%, έγινε γνωστό από αξιωματούχους των υγειονομικών αρχών.

Το μεγαλύτερο μέρος των κρουσμάτων, 273 σε αριθμό, καταγράφηκαν στην επαρχία Νόορντ Μπράμπαντ, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ολλανδίας (RIVM).

Την ίδια ώρα, η Σλοβακία εφαρμόζει συνοριακούς ελέγχους, αναστέλλει τα διεθνή ταξίδια από και προς τη χώρα και κλείνει σχολεία, καθώς εντείνει τα μέτρα για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέτερ Πελεγκρίνι.

Η χώρα της κεντρικής Ευρώπης, όπου έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί 16 κρούσματα της Covid-19, σχεδιάζει επίσης να κλείσει αθλητικά κέντρα και χώρους ψυχαγωγίας όπως χιονοδρομικά κέντρα, πισίνες και κλαμπ, ενώ επιπλέον θα κρατήσει κλειστά τα εμπορικά κέντρα τα Σαββατοκύριακα.

Από την πλευρά της, η Τσεχία θα κλείσει τα σύνορά της στους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Γερμανία και την Αυστρία και θα απαγορεύσει, επίσης, την είσοδο ξένων που έρχονται από άλλες χώρες κινδύνου επιχειρώντας να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις.

Επιπροσθέτως, στους πολίτες θα απαγορεύεται να ταξιδεύουν στις χώρες αυτές. Οι 15 χώρες που η Τσεχία θεωρεί "χώρες κινδύνου" είναι: η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Δανία.

Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές εναντίον της Covid-19 είναι η απαγόρευση δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 30 ανθρώπων και το κλείσιμο εγκαταστάσεων, όπως αθλητικά κέντρα και χώροι σπα. Τα εστιατόρια θα κλείνουν από τις 20.00 τοπική ώρα έως τις 06.00 τοπική ώρα.