Skip to main content

Covid-19: Ζητούν γιατρούς για 3 μήνες με μπλοκάκι ενώ χρωστούν ρεπό

Για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα νοσοκομεία της χώρας με την εξάπλωση του covid-19, μίλησε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο.

Για μηδενικές προσλήψεις στα νοσοκομεία αλλά και τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι ειδικά τώρα με τον κορωνοϊό, έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Ιπποκράτειο και ειδικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Τζελέπης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm, επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι του Ιπποκρατείου έχουν χρωστούμενα πάνω από 8.000 ρεπό και παίρνουν ακόμη άδειες του 2019.

Παράληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έχουν παγώσει οι προσλήψεις λέγοντας χαρακτηριστικά «για 3 μήνες με μπλοκάκι, που ζητάνε για τον κορωνοιό, ποιός θα έρθει;», συμπληρώνοντας ότι μετά από την τρίμηνη σύμβαση θα είναι ξανά στον αέρα.

«Πού θα πρωτοπάνε οι μόνιμες προσλήψεις; Έχουνε 300 κενά, οργανικές θέσεις, μόνο στο Ιπποκράτειο», σημείωσε ο κ.Τζελέπης.

«Οι εργαζόμενοι έχουν δείξει ευαισθησία», τόνισε παράλληλα όσον αφορά τον covid-19 προσθέτοντας ότι «έχουμε εδώ και χρόνια θαλάμους αρνητικής πίεσης». Αποκάλυψε, τέλος, ότι ακόμη και στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί η τιμή για τις μάσκες. «Από 25 λεπτά η μάσκα για το νοσοκομείο, πήγε στα 75», ανέφερε χαρακτηριστικά.