Skip to main content

COVID-ΑΚΙ: Το παιχνίδι του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και της ΑΜΚΕ REVMA για τον κορωνοϊό

Το «COVID- AKI» αποσκοπεί στην καλύτερη κατανόηση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων παιδιών και την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το «COVID-ΑΚΙ» ανέπτυξε ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ REVMA (ομάδας νέων γυναικών Ρομά).

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου δήλωσε μεταξύ άλλων «Με μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία, την πρόληψη, τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού μεριμνούμε με κάθε πρόσφορο μέσο. Το εκπαιδευτικό παιχνίδι είναι ο πιο άμεσος και κατανοητός τρόπος για να προσεγγίσουμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους για να διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης και της προστασίας της δημόσιας υγείας».

Η ιδέα για τη δημιουργία του παιχνιδιού ανήκει στην ΑΜΚΕ REVMA (ομάδας νέων γυναικών Ρομά)  και η σύμπραξη προέκυψε στην προσπάθεια του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης αφενός να στηρίξει τους πολίτες και αφετέρου να αγκαλιάσει πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων, με όραμα, νέες και καινοτόμες ιδέες.

Το Τμήμα Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού του δήμου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά και της ΑΜΚΕ REVMA εκπαιδευτικού παιχνιδιού «COVID- AKI» για την καλύτερη κατανόηση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων παιδιών και την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Η παρουσίαση του παιχνιδιού θα γίνει αύριο, Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, ώρα 10.30 π.μ. στο 5Ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροπόταμος).