Skip to main content

Δ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός για το 1821

Οι εργασίες αξιολογήθηκαν από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από Εκπαιδευτικούς - Το θέμα της εργασίας ήταν ξεχωριστό για κάθε τάξη

Ολοκληρώθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί από το δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο δήμος, έχοντας λάβει την έγκριση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και της περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, προκήρυξε γραπτό δημοτικό μαθητικό διαγωνισμό για τις τρεις τάξεις των Λυκείων του δήμου στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 20 μαθητές.

Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των ομάδων που συγκροτούν τον κοινωνικό ιστό της τοπικής κοινωνίας, αλλά ιδιαιτέρως η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων και δη των μαθητών.

Το θέμα της εργασίας ήταν ξεχωριστό για κάθε τάξη και ειδικότερα:

Α. Για τη Γ’ Τάξη του Λυκείου διαγωνισμός, με θέμα : «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ, Ο ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ, Ο ΕΘΝΕΓΕΡΤΗΣ».
Β. Για την Β’ Τάξη του Λυκείου διαγωνισμός, με θέμα : «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΛΔΟΒΛΑΧΙΑ».
Γ. Για την Α΄ Τάξη του Λυκείου διαγωνισμός, με θέμα : «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821».
    
Οι εργασίες αξιολογήθηκαν από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από Εκπαιδευτικούς.

Οι τρεις καλύτερες εργασίες από κάθε τάξη θα βραβευτούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 20.00  στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο, θεατρική σκηνή «Σοφία Βέμπο»  (Μεγάλου Αλεξάνδρου 24, Αμπελόκηποι) με σχετικό έπαινο αλλά και με το οικονομικό έπαθλο χιλίων ευρώ (1.000 €) η πρώτη καλύτερη, οκτακοσίων ευρώ (800 €) η δεύτερη καλύτερη και πεντακοσίων ευρώ (500 €) η τρίτη καλύτερη. Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα λάβουν αναμνηστικό τίτλο συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, όπως αναφέρεται.