Skip to main content

Δ. Κορδελιού - Ευόσμου: Ξεκινούν τα προγράμματα άσκησης για καρδιοπαθείς και νεφροπαθείς

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα και περιλαμβάνει ειδικό ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς.

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου ανακοίνωσαν την έναρξη των δωρεάν προγραμμάτων άσκησης για καρδιοπαθείς και νεφροπαθείς.
    
Στόχος του πρωτοποριακού αθλητικού προγράμματος, το οποίο υλοποιεί το Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, στο ΔΑΚ Ευόσμου “Βούλα Πατουλίδου”, είναι η σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση των χρόνιων παθήσεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια νεφρική  ανεπάρκεια.
    
Με τη συνδρομή εξειδικευμένων και έμπειρων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και την καθοδήγηση του επιστημονικού προσωπικού του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής, τα προγράμματα άσκησης που έχουν διαμορφωθεί, παρέχουν ακίνδυνη και ασφαλή εκγύμναση στους ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια νεφρική νόσο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε μονάδες τεχνητού νεφρού.
    
Το πρόγραμμα υλοποιείται τρεις (3) φορές την εβδομάδα και περιλαμβάνει ειδικό ασκησιολόγιο, προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στις ιδιαιτερότητες κάθε ασθενούς. Για τη συμμετοχή των ασθενών στα προγράμματα και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκγύμνασης διενεργείται δωρεάν πλήρης κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος στο Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Σε όλη τη διάρκεια των προγραμμάτων υπάρχει στενή συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς των ασθενών.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει ασθενείς της μονάδας τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
    
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα άσκησης  ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα και χρόνια νεφρική νόσο, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης: 2310705442, 2310700082 και του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του ΑΠΘ: 2310992184 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).