Skip to main content

Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Απέκτησε σύγχρονο 9θέσιο όχημα μεταφοράς ηλικιωμένων

Σκοπός είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών μετακίνησης των ατόμων της τρίτης ηλικίας - Η παραλαβή του νέου οχήματος έγινε παρουσία του δημάρχου.

Στην υπηρεσία των μελών των ΚΑΠΗ του δήμου, θέτει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ένα σύγχρονο εννιαθέσιο επιβατικό όχημα με μηχανισμό ανύψωσης αναπηρικού αμαξιδίου, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης των ατόμων της τρίτης ηλικίας και συμβάλλοντας έμπρακτα στη βελτίωση της κοινωνικής φροντίδας και της κοινωνικής υποστήριξης των ηλικιωμένων δημοτών.

Η παραλαβή του νέου οχήματος, που αποτελεί ευγενική δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού και της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε και πρώην προέδρου του ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ Όλγας Αθανασιάδου, που μερίμνησε για την εξασφάλιση της πολύτιμης δωρεάς, με την οποία ενισχύονται τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου.

«Η τρίτη ηλικία συνιστά ουσιαστικό κεφάλαιο γνώσης και σοφίας, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Διαρκής μας στόχος και επιδίωξή μας είναι να εξασφαλίσουμε νέες σύγχρονες υποδομές, ώστε να προσφέρουμε στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τη φροντίδα και την υποστήριξη που δικαιούνται και τους αξίζει» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας πως με την παραλαβή του σύγχρονου οχήματος μεταφοράς που απέκτησε ο δήμος μας αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες κοινωνικής υποστήριξης προς την τρίτη ηλικία, σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, το οποίο με την υποδειγματική και άξια επαίνου φιλανθρωπική του δράση στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του δήμου.

Η σημερινή ημέρα είναι μια σημαντική ημέρα για την τρίτη ηλικία του δήμου μας, είναι η ημέρα που κάνουμε πράξη ένα μεγάλο όραμα για τον εκσυγχρονισμό, την ενίσχυση και τη θωράκιση των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, ώστε να βελτιώσουμε ουσιαστικά και έμπρακτα τη ζωή και την καθημερινότητα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας” επισήμανε η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΠΑΚΕ Όλγα Αθανασιάδου.

Στην τελετή παραλαβής του οχήματος παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – ΚΕΠ Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Σωτήρης Νικολαΐδης,  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Αμανατιάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Παμπουκίδου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Κυρκαλάς και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ισαάκ Ξανθόπουλος.