Skip to main content

Δ. Κορδελιού Ευόσμου: Νέα όργανα pilates για το Δημοτικό Γυμναστήριο Κολοκοτρώνη

Μία σύγχρονη αίθουσα pilates που διαθέτει εξειδικευμένες παροχές για τους αθλούμενους ξεκίνησε στο Δημοτικό Γυμναστήριο της Οδού Κολοκοτρώνη.

Συνεχίζεται με νέα, σύγχρονα όργανα γυμναστικής η επιχείρηση εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που έρχονται να αναβαθμίσουν ριζικά τα αθλητικά προγράμματα του δήμου, καθιστώντας τα δημοτικά γυμναστήρια τους πλέον σύγχρονους πυλώνες άθλησης της πόλης, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Μετά την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οργάνων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου «ΔΑΚ Βούλα Πατουλίδου», σειρά πήρε το Δημοτικό Γυμναστήριο της Οδού Κολοκοτρώνη, δημιουργώντας μία σύγχρονη αίθουσα pilates που διαθέτει τις πιο εξειδικευμένες παροχές και υποδομές για τους αθλούμενους.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου μέσα από τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο «ΝPROMO-YMC(H)A» του Προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, εξασφάλισε την τοποθέτηση οργάνων Pilates που αφορά στην προμήθεια, ύψους 13.261,80€, : α) τριών (3) Pilates Reformer (πτυσσόμενο κρεβάτι -πλαίσιο με επίπεδη πλατφόρμα), β) τριών (3) wall tower (πύργος pilates) και γ) εξαρτημάτων από το όργανο spine corrector (ορθοπεδικά μαξιλάρια) που βοηθούν στη βελτίωση της στάσης του σώματος και τη διόρθωση της σπονδυλικής στήλης.

«Η αναβάθμιση των οργάνων γυμναστικής στην αίθουσα Pilates του Γυμναστηρίου Κολοκοτρώνη είναι πλέον πραγματικότητα, εξασφαλίζοντας ασφαλή άσκηση και σύγχρονες συνθήκες άθλησης στους δημότες» τόνισε η αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Μαρία Γαβαλά, επισημαίνοντας πως η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των αθλητικών υποδομών του δήμου συνεχίζεται, με στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών άθλησης προς τους όλους τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως το Έργο «PROMO – YMC(H)A», συνολικού προϋπολογισμού 280.144,41 €, συγχρηματοδοτείται 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από Εθνικούς πόρους και σε αυτό συμμετέχουν ως εταίροι, εκτός από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (GR), το Πανεπιστήμιο «Neofit Rilski» (BG) και ο Δήμος Ράζλογκ (BG). Σκοπός του έργου να ενώσει εταίρους από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, εστιάζοντας στη δημιουργία εργαλείων για την καινοτόμο αθλητική εκπαίδευση, τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων και τη μετάδοση γνώσεων πολιτιστικού - αθλητικού χαρακτήρα στους χρήστες πολυμέσων.