Skip to main content

Δ. Νεάπολης - Συκεών: «Άλμα στο μέλλον» η παράταξη Ωραιόπουλου

Στόχος είναι να «χτίσουμε, να βελτιώσουμε, να ανανεώσουμε και να εφαρμόσουμε με νέα ορμή τη δική μας πρόταση για το μέλλον», τόνισε ο επικεφαλής.

«Άλμα στο Μέλλον» είναι το όνομα της νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει τον δήμο Νεάπολης – Συκεών, με επικεφαλής τον Λάζαρο Ωραιόπουλο.

Σε συγκέντρωση στο δημοτικό Θέατρο Συκεών, ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών έθεσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το δίλημμα των επόμενων δημοτικών εκλογών :« ή κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή στον δήμο μας και φέρνουμε επιτέλους τον τόπο μας στον 21ο αιώνα, ή ακολουθούμε την πεπατημένη και οδηγούμαστε σε τέλμα, συντηρώντας  μια κατάσταση που δεν έχει τίποτα να προσφέρει πια».

Στόχος της παράταξης, σύμφωνα με τον κ. Ωραιόπουλο, ένας σύγχρονος δήμος, «χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος», με  μεθόδους διοίκησης σύμφωνες με τον 21ο αιώνα και ενεργό ρόλο στους δημότες.

«Ο δήμος μας χρειάζεται να αλλάξει πρόσωπο. Να γυρίσει σελίδα. Να ξεφύγει από τη στασιμότητα και την προσκόλληση σε παρωχημένες, συχνά καταδικασμένες, πρακτικές. Να αποφύγει τη διατήρηση καθεστωτικών πρακτικών με επίφαση δημοκρατικότητας, που συχνά αποκτούν χαρακτηριστικά αλαζονείας ή ακόμα και αυθαιρεσίας κατά την άσκηση της εξουσίας», ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Ωραιόπουλος.

Ο κ. Ωραιόπουλος σημείωσε επίσης  ότι «δεν ανεχόμαστε άλλο να παρουσιάζονται τα αυτονόητα ως κατορθώματα, δεν αντέχουμε κι άλλες δικαιολογίες για την προσκόλληση του δήμου σε πρακτικές του περασμένου αιώνα», τονίζοντας ότι «έχουμε έναν φτωχό δήμο με πλούσια ταμεία που ανοίγουν κατά το δοκούν από έναν υπερσυγκεντρωτικό  δήμαρχο». Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης επεσήμανε ότι  « η συμβολή του δήμου στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αν δεν ήταν μηδενική, ήταν σαφώς υποδεέστερη των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων της».



Στόχος της νέας προσπάθειας είναι να «χτίσουμε, να βελτιώσουμε, να ανανεώσουμε και να εφαρμόσουμε με νέα ορμή τη δική μας πρόταση για το μέλλον».

Η αναγέννηση της τοπικής αγοράς, η λύση των προβλημάτων στάθμευσης και μετακίνησης μέσα στο δήμο, ο επανακαθορισμός των στοχεύσεων  στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση των αθλητικών υποδομών, η εκπόνηση τοπικού σχεδίου για την απασχόληση, η χρήση νέων τεχνολογιών  και οι βέλτιστες πρακτικές διοίκησης είναι βασικές προτεραιότητες  για τον υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, Λάζαρο Ωραιόπουλο.

Πριν από την ομιλία του κ. Ωραιόπουλου , χαιρετισμό απηύθυνε  ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Κωνσταντίνος Σαμουρκασίδης, ιστορικός και φίλος του υποψήφιου δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Λάζαρου Ωραιόπουλου.

«Ο Λάζαρος Ωραιόπουλος με το προσωπικό του ήθος και ύφος μπορεί να σηματοδοτήσει αυτό που χρειάζεται ο δήμος Νεάπολης - Συκεών. Μπορεί ως πρώτος μεταξύ ίσων να διασφαλίσει την τόσο αναγκαία αλλαγή σελίδας. Η αλλαγή είναι αδήριτη ανάγκη», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Σαμουρκασίδης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Πανόπουλος, πρώην δήμαρχος Συκεών, ο Γρηγόρης Χατζησάββας, πρώην δήμαρχος Νεάπολης, ο Κώστας Αμπατζάς, πρόεδρος του ΟΣΕΘ, ο Μ. Αρσένης, πρώην υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Νεάπολης, ο Ιωάννης Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρος ΕΥΑΘ, η Β. Παπαχριστοδούλου, διοικήτρια του Ιπποκρατείου,καθώς και η υποδιοικήτρια του ΑΧΕΠΑ, Β. Κοκκινίδου, ο Χρ. Δουίτσης, συντονιστής της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παν. Καρασαββίδης, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο Γεώργιος Τσορμπατζηκωστής, πρόεδρος της ΕΦΕΕΘ και μέλη της Ενωσης, ο Γ. Γιαρένης, πρόεδρος του Παναθλητικού Συκεών, ο Τ. Τρελόπουλος, πρόεδρος του ΒΑΟ, ο ιστορικός και συγγραφέας Κ. Νίγδελης, η Φ. Ζέτου από το Οικόραμα, ο πρώην δήμαρχος Πολίχνης Δ. Λαζαρίδης και πολλοί ακόμη πολίτες του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Γ. Χαλβατζόγλου, από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Ξυλούρης, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ.