Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

Δ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ: ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Ο κ. Δανιηλίδης επισκέφθηκε τον χώρο όπου κατεδαφίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.

Την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να κατεδαφιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα υπόλοιπα αυθαίρετα παραπήγματα που βρίσκονται επί της οδού Καβάλας στον Αγ. Παύλο, ζήτησε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Υπηρεσιών Δόμησης Τάσο Τσακιρίδη και τον τοπογράφο-μηχανικό Βαγγέλη Σιαπάκα, επισκέφθηκε τον χώρο όπου τις προηγούμενες ημέρες κατεδαφίστηκαν αυθαίρετες κατασκευές, εξαφανίζοντας ταυτόχρονα μια εστία μόλυνσης της περιοχής. Τα παραπήγματα αυτά, μάλιστα, βρίσκονταν εντός ευρύτερου οικοπεδικού τμήματος στο οποίο προβλέπεται να κατασκευαστεί σχολικό συγκρότημα, όπως επισημαίνει ο δήμος.

Επί τόπου ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα όρια πέριξ του δημοτικού οικοπέδου, και με την ολοκλήρωση της αυτοψίας έδωσε εντολή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση και των υπολοίπων αυθαίρετων κατασκευών.

«Η αρχή έγινε με την κατεδάφιση των πρώτων στη σειρά αυθαίρετων κατασκευών και ακολουθούν και οι υπόλοιπες. Κατ' αρχήν μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας με την εξαφάνιση από την περιοχή τέτοιων αυθαίρετων κατασκευών που εξελίχθηκαν σε εστίες μόλυνσης, κάτι που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή της νομιμότητας. Παράλληλα, σταδιακά απαλλάσσεται το συνολικό οικόπεδο από αυθαίρετες κατασκευές που αναπτύχθηκαν εντός των ορίων του, έτσι ώστε σταδιακά να προετοιμάσουμε το έδαφος για την προβλεπόμενη κατασκευή σχολικού συγκροτήματος», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ