Skip to main content

Δ. Νεάπολης-Συκεών: Κλείνουν γυμναστήρια και ΚΔΑΠ - Φόβοι για αύξηση κρουσμάτων

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών κάλεσε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον δήμο προκειμένου να διενεργηθούν μαζικά τεστ για κορωνοϊό.

Φόβους για αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις περιοχές του τις επόμενες ημέρες εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μετά την εμφάνιση περιστατικών Covid σε μαθητές και αθλητές.

Ο κ. Δανιηλίδης εκτιμά ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ περισσότερο από τα 18 που έχουν ήδη διαγνωσθεί καθώς αναμένεται πολλά αποτελέσματα από τεστ Covid που έχουν γίνει σε μαθητές – αθλητές αλλά και εργαζόμενους του δήμου.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr έχει ήδη δοθεί εντολή από σήμερα έως και την Παρασκευή να κλείσουν γυμναστήρια, γήπεδα, κέντρα Πολιτισμού αλλά και τα ΚΔΑΠ, προκειμένου να μπει ένα φρένο στη διάδοση του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς ο ιός μπήκε σε σχολεία και γυμναστήρια. Από την Τρίτη έχουμε δεκάδες κρούσματα σε σχολεία και υπηρεσίες του δήμου. Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα η κατάσταση θα ξεφύγει και θα είναι χειρότερα», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, ξεκαθαρίζοντας ότι για τα σχολεία η απόφαση είναι του υπουργείου Παιδείας και όχι του δήμου. Από την Παρασκευή θα επανεξεταστεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί εκ νέου εάν θα συνεχιστεί η αναστολή.

Ο κ. Δανιηλίδης κάλεσε να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον δήμο προκειμένου να διενεργηθούν μαζικά τεστ.

Διαβάστε: Δήμος Νεάπολης - Συκεών: 14 νέα κρούσματα σε μαθητές - Προπονούνται στο ίδιο γυμναστήριο

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει νέος γύρος απολυμάνσεων σε σχολεία, δημοτικά κτήρια αλλά και στο δημαρχείο. Από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη απολυμάνσεων από ειδικά συνεργεία.

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» όλα τα επίμαχα σχολικά κτήρια, με τους προέδρους των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη (Δευτεροβάθμιας) και Αλεξάνδρας Τερζίδου (Πρωτοβάθμιας) να συντονίζουν και να παρακολουθούν την υλοποίηση του προγράμματος. Συνεχείς είναι οι συσκέψεις για το θέμα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διασκορπίζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι αθλητές συλλόγων ποδοσφαίρου, ΤΑΕ KWO DO και Judo, οι οποίοι προπονούνται σε δημοτικό χώρο-Γυμναστήριο που τους παραχώρησε ο δήμος. Συγκεκριμένα, αφορούν σε τμήματα του 2ου Γυμνασίου Νεάπολης, του 1ου ΓΕΛ Συκεών, του 1ου Γυμνασίου Συκεών και του 10ου Δημ. Σχολείου Νεάπολης.

Επίσης, καταγράφηκαν δυο κρούσματα σε εργαζόμενους του τομέα Καθαριότητας, μετά από τα προληπτικά τεστ που διενεργεί ο δήμος με δημοτικούς πόρους, ένα στο 1ο Λύκειο Πεύκων (μαθητής της Β΄ Τάξης) και ένα σε τμήματα των ΚΔΑΠ (θεατρολόγος που διδάσκει στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών και στο Τμήμα ΚΔΑΠ Πεύκων στο 2ο Δημ. Σχολείο Πεύκων).