Skip to main content

Δ. Παύλου Μελά: Μαθητές βραβεύτηκαν για έργα σχετικά με το περιβάλλον

Συνολικά 19 σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε διαγωνισμό του δήμου Παύλου Μελά στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό.

Με επιτυχία διοργανώθηκε από τον δήμο Παύλου Μελά, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, στο κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» εκδήλωση αφιερωμένη στο Περιβάλλον και τον Εθελοντισμό.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν έργα ζωγραφικής μαθητών 6 έως 10 ετών και κατασκευής καλλιτεχνημάτων, με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών μαθητών ηλικίας 11 έως 18 ετών. Επίσης έγινε βράβευση για τον διαγωνισμό ιδεών ενηλίκων σχετικά με τις δράσεις περιβάλλοντος και εθελοντισμού.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από 19 σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης από τα οποία τα 11 ανήκουν στον δήμο Παύλου Μελά. Κατατέθηκαν 70 ατομικές ζωγραφιές  και 7 ομαδικές, 50 ατομικά καλλιτεχνήματα με ανακυκλώσιμα υλικά και 20 ομαδικά και 8 ιδέες σχετικά με τις δράσεις περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Η παρουσία του κόσμου επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής μέσα από την ενεργό τους δράση και τον εθελοντισμό, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.



Ο δήμος Παύλου Μελά αφιέρωσε τη συγκεκριμένη ημέρα στον περιβαλλοντικό εθελοντισμό στο πλαίσιο των γενικών του δράσεων για τη δημιουργία οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες. Αποτελεί έναν δήμο-πρότυπο στις δράσεις και ενέργειες που αφορούν τον εθελοντισμό πράγμα που αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης: «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθησης περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον δήμο Παύλου Μελά», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Το έργο είχε ως σκοπό να  ενισχύσει την οικολογική συνείδηση των πολιτών, μέσω της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της ευαισθητοποίησης τους και να προωθήσει τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό.

«Ο δήμος Παύλου Μελά μάς καλεί όλους να συμμετέχουμε στην προσπάθειά του εγγραφόμενοι στο μητρώο Εθελοντών που διατηρεί… γιατί ο εθελοντισμός είναι στην φύση μας!» καταλήγει η ανακοίνωση.