Skip to main content

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Με συμμετοχή πλήθος κόσμου οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Χριστόφορο

Ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου τελέστηκε το πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Όρθρος, ενώ το απόγευμα έγινε η περιφορά της Εικόνας

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή ύστερα από δύο χρόνια πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Πυλαία οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου και της Αγίας Γλυκερίας.

Ανήμερα του Αγίου Χριστοφόρου τελέστηκε το πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Όρθρος, ενώ το απόγευμα έγινε η περιφορά της Εικόνας στις γειτονιές της Πυλαίας. Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Β΄ΚΑΠΗ της Πυλαίας ο κόσμος χάρηκε τα χορευτικά μας τμήματα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Φιλαρέτεια». Χόρεψε στους ρυθμούς της παράδοσης, μαζί με τα χορευτικά τμήματα της ΚΕΠΑΠ του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, της Αγίας Βαρβάρας, του Συλλόγου «Φιλάρετος» των Κωνσταντινοπολίτικων ΚΕΠΑΠ Πυλαίας-Χορτιάτη και της Αγίας Βαρβάρας (Κρήτες).

Την Πέμπτη το απόγευμα έγινε η Περιφορά της Εικόνας της Αγίας Γλυκερίας και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Σήμερα, Παρασκευή, ανήμερα της Αγίας Γλυκερίας, τέλεστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, και το απόγευμα ακολουθεί ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις.

Το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Γλυκερίας, με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συνδέσμου κατοίκων των Κωνσταντινοπολιτών, του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φιλάρετος», του Χορευτικού Τμήματος ΚΕΠΑΠ Πανοράματος και του Χορευτικού Τμήματος ΚΕΠΑΠ Κωνσταντινοπολιτών Πυλαίας.

Παρών σε όλες τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, που μαζί με τους πολίτες τίμησαν τη Μνήμη των Αγίων και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις.