Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης:Υδροφόρες στο Σέιχ Σου-Διαβροχές πέριξ του Ζωολογικού Κήπου

Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου προχωρούν σε προληπτικές διαβροχές εντός και εκτός του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης

Σε συναγερμό είναι οι τοπικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, καθώς η πόλη βρίσκεται στην κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο παρατεταμένος καύσωνας είχε ως αποτέλεσμα να μετατρέψει πολλές περιοχές σε πυριτιδαποθήκη ενώ η αλλαγή του καιρού με την ενίσχυση των ανέμων αυξάνει τους φόβους εκδήλωσης πυρκαγιών.

Διαβάστε: Πυρκαγιές - Σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η κυκλοφορία

Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου προχωρούν σε προληπτικές διαβροχές στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου. Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης με μάνικες βρέχουν την περιοχή τόσο εντός όσο και εκτός του Ζωολογικού Κήπου.

«Βρέχουμε το κομμάτι του πευκοδάσους ώστε σε περίπτωση πυρκαγιάς να αντιμετωπιστεί πολύ πιο γρήγορα. Όταν είναι βρεγμένα το έδαφος και τα δέντρα, είναι δύσκολο να καούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περίπου 30 άτομα με υδροφόρες του δήμου προχωρούν στις διαβροχές ενώ παράλληλα συλλέγονται επιπλέον τα ξερά κλαδιά και χόρτα. «Στην ίδια περιοχή θα γίνεται συνέχεια αυτή η εργασία ανά μια δύο μέρες ανάλογα με τις θερμοκρασίες που θα επικρατούν», τόνισε ο κ. Δημητριάδης, σύμφωνα με τον οποίο η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και σε άλλα σημεία.