Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έργο 2,1 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η κατάρτιση των όρων του διαγωνισμού για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας.

Το βλέμμα του στη Νέα Παραλία στρέφει πλέον ο δήμος Θεσσαλονίκης ο οποίος μετά τις έντονες αντιδράσεις των «Φίλων της Νέας Παραλίας» και τις φωνές για εγκατάλειψη, προχωρά στην προκήρυξη διαγωνισμού, ύψους 2,18 εκατ. ευρώ για συντήρησεις και επισκευές στο παραλιακό μέτωπο.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η κατάρτιση των όρων του δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου με εργολαβία «Συντήρηση της Νέας Παραλίας», προϋπολογισμού δαπάνης (με Φ.Π.Α.) 2.180.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για παρεμβάσεις που θα προχωρήσουν αποκατάστασης ή αντικατάστασης φθαρμένων στοιχείων που αφορούν οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές και εργασίες πρασίνου καθώς και της περιοδικής συντήρησης των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της Νέας Παραλίας που εκτείνεται σε μήκος τριών χιλιομέτρων.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της εργολαβίας του έργου «Συντήρηση της Νέας Παραλίας» θα αντικατασταθούν βανδαλισμένα φωτιστικά στη Νέα Παραλία. Επίσης, ο ανάδοχος οφείλει να επιβλέπει την καλή λειτουργία του συστήματος άρδευσης, να ενημερώνει την υπηρεσία άμεσα για τυχόν δυσλειτουργίες και να προβαίνει μετά από συνεννόηση στην αποκατάστασή τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένονται εκτεταμένες παρεμβάσεις στο πράσινο της Νέας Παραλίας με νέες δενδροφυτεύσεις, τοποθέτηση θάμνων και φυτών.

«Με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό θα λυθούν πάρα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη Νέα Παραλία. Ένα έργο το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη διοίκηση και το οποίο με το συγκεκριμένο ποσό θα μπορέσουμε να ξαναφέρουμε την αγαπημένη παραλία των Θεσσαλονικέων στην αρχική της μορφή», τόνισε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος έκανε λόγο για ένα δύσκολο έργο, το οποίο απαιτεί χρήμα και χρόνο.

Σημειώνεται ότι από τα τέλη του περασμένο χρόνου η Διεύθυνση Πρασίνου είχε ήδη ξεκινήσει παραμβάσεις στο πράσινο, με τελευταία αυτή της αποκατάστασης στον Κήπο του Νερού. Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης προχωρούν στον καθαρισμό των λιμνών, ώστε στη συνέχεια να γίνουν εργασίες για τη στεγανοποίησή τους.

Παράλληλα ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό πρόκειται να προχωρήσει στις εξής εργασίες:

Βαφή μεταλλικών στοιχείων
Αποκατάσταση και ενίσχυση μεταλλικών σχαρών σιντριβανιών Κήπου Αλεξάνδρου
Αποκατάσταση εξωτερικών επενδύσεων αλουμινίου αντλιοστασίου
Αντικατάσταση φθαρμένων σχαρών
Αποκατάσταση του deck με αντικατάσταση φθαρμένων σανιδών, αποκατάσταση του συνόλου στήριξης των σανίδων και εφαρμογή προστατευτικού λαδιού εμποτισμού
Αντικατάσταση φθαρμένων δοκών σύνθετης ξυλείας της περίφραξης του Κήπου των Ρόδων
Λειότριψη μαρμάρων δεξαμενής στις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, επεισοδίων νερού και του καταρράκτη Κήπου του Νερού
Συντήρηση ξύλινων καθιστικών
Αποκατάσταη φθορών χυτού δαπέδου στις δενδροδόχους των κουκουναριών
Καθαρισμό και προστασία αντιγκράφιτι
Συντήρηση ή αντικατάσταση φθαρμένων κρηνών και καλαθιών απορριμμάτων
Αφαίρεση μεταλλικού σκελετού στήριξης κουκουναριών

Ο ανάδοχος οφείλει να κατασκευάσει και να αποπερατώσει το έργο μέσα σε προθεσμία εικοσιτεσσάρων μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.