Skip to main content

Ανάσα ρευστότητας 2,3 εκατ. ευρώ από τον δήμο Θεσσαλονίκης στην αγορά

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών 2,3 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα θα εξοφληθούν επιπλέον 1,7 εκατ. σε υποχρεώσεις

Οικονομική ανάσα 2.355.000 ευρώ στην αγορά της Θεσσαλονίκης έδωσε ο κεντρικός δήμος, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών, εξοφλώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ιδιώτες.

Μέσα σε μόλις έξι ημέρες από την κυβερνητική απόφαση για χρηματοδότηση των δήμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση ενταλματοποίησης ποσού 2.355.000 ευρώ.

Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές του κεντρικού δήμου από το 2015 μέχρι σήμερα. Ήδη μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ολοκληρώθηκαν οι σχετικές πληρωμές των δικαιούχων.

«Δόθηκε μέσα στον Αύγουστο ένας αγώνας ταχύτητας από την οικονομική υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης που δίνει μια βαθιά ανάσα στην πραγματική οικονομία και το επιχειρείν, ειδικά σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο. Συνεχίζουμε δυνατά και τον μήνα Σεπτέμβριο, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κούπκας Μιχάλης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στη Voria.gr προτεραιότητα της δημοτικής αρχής για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η αποτροπή συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνονται άμεσα.

«Με εξαίρεση τα εντάλματα, τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν με ευθύνη των δικαιούχων, θέτουμε ως προτεραιότητα την άμεση εξόφληση των υπόλοιπων προμηθευτών μας, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική αξιοπιστία και την πιστοληπτική ικανότητα του δήμου Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε.

Τη χρηματοδότηση των δήμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στα τέλη Ιουνίου, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους αντιδημάρχους (δείτε εδώ).

Συνολικά δόθηκαν στον κεντρικό δήμο το ποσό των 4 εκατ. ευρώ. Μετά τις ανακοινώσεις του δήμου άμεσα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών είχε αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τη λίστα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες.