Skip to main content

Ντύνονται γιορτινά και οι γειτονιές του δήμου Θεσσαλονίκης(φωτο)

Πέραν της Αριστοτέλους, που θα είναι και φέτος το επίκεντρο των γιορτών, εορταστικός διάκοσμος τοποθετείται και στις γειτονιές

Τα γιορτινά της φορά σταδιακά η Θεσσαλονίκη, όχι μόνο στο κέντρο της πόλης, αλλά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του κεντρικού δήμου. 

Όπως αναφέρουν από τη διοίκηση του δήμου, «φέτος ο σχεδιασμός και οι προετοιμασίες άρχισαν έγκαιρα, με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες».

Πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο σημειώνουν ότι «η προσπάθεια μέχρι στιγμής έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς αγκαλιάστηκε από τον εμπορικό κόσμο, επιχειρηματίες, δημοτικές κοινότητες και φορείς της πόλης».

«Στηρίζουν οικονομικά και χορηγικά την προσπάθεια αυτή γνωρίζοντας ότι είναι η πρώτη, μιας σειράς άλλων που θα ακολουθήσουν και που θα οδηγήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αναβάθμιση των γιορτών των Χριστουγέννων στην πόλη. Κάθε χρόνο με περισσότερο στολισμό, εκδηλώσεις παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινότητα», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Πέραν της Αριστοτέλους, που θα είναι και φέτος το επίκεντρο των γιορτών, εορταστικός διάκοσμος τοποθετείται και στις γειτονιές. «Στόχος μας είναι, όλη η πόλη να γιορτάσει, όλη η πόλη να στολιστεί».

Το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε κοινότητα αναμένεται να δώσει το σήμα της έναρξης των Γιορτών. Κάθε κοινότητα, διοργανώνει τις δικές της εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών.

1/12/2019 Δ’ Κοινότητα – Youth Band Orchestra
2/12/2019 Γ’ Κοινότητα στον πεζόδρομο της πλατείας  Ρομφέη  – μουσικά σχήματα του Ωδείου Άνω Πόλης.
3/12/2019 Ε’ Κοινότητα στη βίλλα Μορντώχ.
4/12/2019 Τριανδρία
5/12/2019 Β’ Κοινότητα στην Πλατεία Γαλοπούλου.