Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Κόντρα για τις δημόσιες βρύσες - «Κλειστές λόγω εγκληματικότητας»

Αντιπαράθεση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κλειστές δημόσιες βρύσες - Οι απαντήσεις των αντιδημάρχων Κυριζίδη και Δημητριάδη

Κλειστές παραμένουν εδώ και δέκα χρόνια οι δημόσιες βρύσες στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης, επισημαίνοντας ότι οι ίδιοι οι πολίτες ζητούν να «στερέψουν» λόγω... εγκληματικότητας και ποιότητας του νερού.

Είχε προηγηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η τοποθέτηση εκπροσώπου της εθελοντικής ομάδας «Περιβολάρηδες Θεσσαλονίκης», Φίλιππου Πολατσίδη, ότι οι δημόσιες βρύσες είτε είναι κλειστές, είτε βρώμικες, με αποτέλεσμα άτομα τα οποία σιτίζει η ομάδα να μην έχουν πρόσβαση σε νερό. Μάλιστα, κατατέθηκε και ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο από τη συγκεκριμένη ομάδα μαζί με τη δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα» με το οποίο ζητούσαν τη λειτουργία κοινόχρηστων βρυσών προς δωρεάν διάθεση πόσιμου νερού.

Απαντώντας για το ζήτημα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης τόνισε ότι σε οποιαδήποτε γειτονιά ο δήμος ανοίγει μια βρύση, σε μια εβδομάδα οι κάτοικοι ζητούν να κλείσει. Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος αυτό γίνεται επειδή εξαιτίας της βρύσης παρουσιάζεται εγκληματικότητα, παραβατικότητα καθώς μαζεύεται περισσότερο κόσμος γύρω από αυτήν.

Για φαινόμενα που πήγαιναν μετανάστες και έκαναν μπάνιο με αφρόλουτρο στις δημόσιες βρύσες σε κεντρικά σημεία της πόλης έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτης Δημητριάδης.

Στην τοποθέτηση του αντιδημάρχου Μάκη Κυριζίδη αντέδρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιολίτευσης. «Πρώτη φορά ακούω ότι οι δημόσιες βρύσες μπορούν να προκαλέσουν πυρήνα εγκληματικότητας» τόνισε η εκπρόσωπος της παράταξης «Πόλη Ανάποδα» Λουκία Αργυριάδου.

Από την παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» η Έλλη Χρυσίδου έκανε λόγο για προβλήματα που δημιουργούνται από την τοποθέτηση του αντιδημάρχου τονίζοντας πως δεν έχουν γίνει βρύσες σε πλατείες και γειτονιές παρά μόνο σε παιδικές χαρές.

«Απαράδεκτο να ακούγεται από στόμα αντιδημάρχου, ότι το νερό δεν είναι καλής ποιότητας» ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογίας-Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Η Θεσσαλονίκη πάντα είχε στο παρελθόν βρύσες. Υποχρέωση του δήμου είναι να εφαρμόσει το νόμο αλλά και το αυτονόητο» ανέφερε ο Ανδρέας Κουράκης από την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη».

Το ψήφισμα τέθηκε προς ψηφοφορία ωστόσο δεν εγκρίθηκε από το Σώμα.