Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Μόλις 250 μαγαζιά ζήτησαν χώρο για τραπεζοκαθίσματα

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε πως η ζήτηση για ανάπτυξη περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων από τις επιχειρήσεις δεν ήταν μεγάλη.

Από σύνολο 1.900 περίπου επιχειρήσεων εστίασης που διαθέτουν άδεια κατάληψης κοινοχρήστου χώρου, μόλις 250 υπέβαλαν επίσημα αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης για επιπλέον ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μιχάλη Κούπκα.

«Είναι χαμηλή η ζήτηση στο θέμα ανάπτυξης περισσότερου χώρου, ωστόσο μέχρι τέλη Νοεμβρίου υπάρχει η δυνατότητα αίτησης» διευκρίνισε μιλώντας στο Radio North 98, συμπληρώνοντας πως σε ό,τι αφορά την εστίαση η ζήτηση δεν βρίσκεται στα επίπεδα προ κορωνοϊού: «Γι’ αυτό ευθύνεται ίσως ο καιρός, ο ΟΑΣΘ, το γεγονός ότι δεν έχουν επιστρέψει οι φοιτητές. Υπάρχει φόβος ο κόσμος να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο. Υπάρχει μια γενικότερη ανασφάλεια. Η οικονομία ως επιστήμη έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Θέλει χρόνο για να πάρει μπρος. Ο κόσμος είναι μαζεμένος. Δεν συζητά για τις διακοπές. Ο κοωονοϊός είναι παρών, είναι εδώ. Δεν έχει βρεθεί ούτε το εμβόλιο, ούτε η θεραπεία. Αυτά όλα αποτυπώνονται στην οικονομία».

Αναφορικά με τα έσοδα στα ταμεία του δήμου και την «τρύπα» των περίπου 6.000.000 ευρώ που δημιούργησε η πανδημία και το lockdown ο κ. Κούπκας είπε πως ο Μάιος στα έσοδα σε σχέση με τον Απρίλιο σημείωσε αύξηση της τάξης του 62%: «Βλέπω ότι και ο Ιούνιος θα κλείσει καλύτερα σε σχέση με τον Μάιο. Είμαι αισιόδοξος. Από την αρχή ήμουν».

Τέλος, ο Aντιδήμαρχος Οικονομικών προανήγγειλε αναμόρφωση του προϋπολογισμού, καθώς σε ορισμένες δράσεις πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού θα υπάρξει εξοικονόμηση κονδυλίων έως και 50%. Ανέφερε επίσης, πως ο δήμος έλαβε έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση ύψους 2.049.000 ευρώ.