Skip to main content

Δανιηλίδης: Μετρό στα δυτικά από το 2030 στην καλύτερη περίπτωση

«Είναι πρόοδος ότι φύγαμε από τις δηλώσεις Ταχιάου, ότι θα δει αν είναι χρήσιμο και απαραίτητο να επεκταθεί το Μετρό στα δυτικά», είπε ο κ. Δανιηλίδης

«Δεν αξίζουν οι 300.000 κάτοικοι των υποβαθμισμένων δυτικών συνοικιών 150 εκατ. ευρώ για το μετρό, όταν έχουμε υπερπλεονάσματα 6,5 δις;", σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Μιλώντας στον Focus FM 103,6, ανέφερε πως αυτά που ακούστηκαν την προηγούμενη βδομάδα από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκο Ταχιάο ήταν «ανήκουστα», καθώς όλα αυτά τα χρόνια, όπως είπε γίνονται εργάσιες, γεωτρήσεις, κατατίθενται προτάσεις ενώ έχουν μπει μέχρι και ταμπέλες.

«Στην καλύτερη περίπτωση, αν ξεκινήσουν άμεσα οι μελέτες και τα τεύχη δημοπρασιών, το Μετρό στα δυτικά θα ξεκινήσει το 2025 και θα χρειαστεί μία 5ετία να ολοκληρωθεί, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση το 2030. Από το 2025 και μετά θα χρειαστούν χρήματα. Θα περιμένουμε να δούμε τον οδικό χάρτη του κ. Ταχιάου», επεσήμανε ο κ.Δανιηλίδης

Δήλωσε πάντως, ότι «είναι πρόοδος, ότι φύγαμε από τις δηλώσεις Ταχιάου, ότι θα δει αν είναι χρήσιμο και απαραίτητο να επεκταθεί το Μετρό στα δυτικά».