Skip to main content

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Είμαστε πρώτη δύναμη για 34η χρονιά - Μόλις 2,28% πήρε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για την πορεία της καταμέτρησης των ψήφων των φοιτητικών εκλογών, αφήνοντας αιχμές για τις άλλες παρατάξεις.

Μετά από τρία χρόνια διεξήχθησαν ξανά οι φοιτητικές εκλογές, με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να συγκεντρώνει ποσοστό 46,7% με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων.

Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημιοσιεύει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08%, τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.

Όπως αναφέρεται, το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28%.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΑΠ σημειώνεται πως «αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα».

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά δήλωσε: «Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο».