Skip to main content

Δαρδαμανέλης για καπνό σε νηπιαγωγείο: Νερό μπήκε στο πετρέλαιο, δεν έχει θέμα ο καυστήρας

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς σημειώνει πως δεν υπήρξε κανένα θέμα με τον καυστήρα του σχολείου αλλά ότι έγινε κακή καύση του πετρελαίου.

Σε ποσότητα νερού που βρέθηκε μέσα στο πετρέλαιο αποδίδει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης το ζήτημα που προέκυψε με πυκνό καπνό σε νηπιαγωγείο της περιοχής, προκαλώντας αναστάτωση.

Ο δήμαρχος σημειώνει πως δεν υπήρξε κανένα θέμα με τον καυστήρα του σχολείου αλλά ότι έγινε κακή καύση του πετρελαίου λόγω του νερού, λέγοντας πως ήδη υπήρξε μέριμνα για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων για να μην κρυώσουν τα παιδιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την προληπτική εκκένωση του 25ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς, θα πρέπει να γίνει σαφές ότι κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με τον καυστήρα του σχολείου.

Συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα ο ίδιος ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο, μαζί με τον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, Χρήστο Μπανιώρα, παρουσία του συντηρητή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από νερό που βρέθηκε μέσα στο πετρέλαιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και γι’ αυτό το λόγο υπήρξε κακή καύση του πετρελαίου, με αποτέλεσμα να βγει έντονος καπνός από την καμινάδα του σχολείου.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης με δήλωσή του τονίζει:

«Το θεωρώ ανήθικο να εκτοξεύονται κατηγορίες περί αναλγησίας ή αδιαφορίας απέναντι στις ζωές μικρών παιδιών. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα ήμουν εκεί, προκειμένου να ενημερωθώ και να δώσω λύση. Κάποια στιγμή πρέπει να μιλάμε με μεγάλη ακρίβεια, όταν το θέμα έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και μάλιστα νηπίων. Έχω φροντίσει προσωπικά να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του σχολείου εξασφαλίζοντας με χορηγία την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων που θα λειτουργήσουν διατηρώντας τις αίθουσες ζεστές, μέχρι να αντιμετωπιστεί εξολοκλήρου το πρόβλημα».