Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
x

ΔΑΣ: ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία σημειώνει ότι και τα τρία κρούσματα διαγνώστηκαν στις διοικητικές υπηρεσίες της καθαριότητας.

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού σε εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν, όπως αναφέρει μσε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ).
Η ΔΑΣ σημειώνει ότι και τα τρία κρούσματα διαγνώστηκαν στον ίδιο χώρο, στις διοικητικές υπηρεσίες της καθαριότητας, που στεγάζονται στο χώρο του μηχανουργείου-ΣΜΑ. Τα δείγματα είχαν ληφθεί την Πέμπτη από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Είναι λογικό στους εργαζόμενους να υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι από τη διοίκηση του δήμου δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ακόμη (τουλάχιστον ως το μεσημέρι της Δευτέρας), αν και γνώριζαν τα κρούσματα από την Κυριακή, αναφέρει. 
 
Η ΔΑΣ μάλιστα καλεί τις κρατικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του δήμου να ενημερώσουν για ποιες ενέργειες έχουν κάνει και τι προτίθενται να πράξουν.
«Απαιτούμε την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Καλούμε τις άλλες παρατάξεις του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου εργαζομένων σε άμεση συνεδρίαση. Γνωρίζουμε ότι οι μέρες είναι «δύσκολες» (επιδημία, άδειες), όμως και το θέμα είναι ιδιαίτερης σημασίας», τονίζει τέλος. 
 
Από την πλευρά της, πάντως, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προάσπιση της υγείας των εργαζόμενων. Για αυτό, όπως αναφέρουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και ζήτησε να γίνουν μαζικά τεστ κορωνοϊού. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 1.000 και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η δημοτική αρχή συνεχίζει τις εντατικά τις απολυμάνσεις τόσο στο δημαρχείο όσο και σε όλα τα δημοτικά κτήρια. A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ