Skip to main content

Δεύτερη Μανιταρογιορτή την Κυριακή στο Λειβάδι Θεσσαλονίκης

Η γιορτή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο «Καλογερικό» με στόχο την άθληση, την αναψυχή και τη γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριού της περιοχής.

Στη 2η Μανιταρογιορτή που διοργανώνουν οι «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης «ο Άγιος Αθανάσιος» και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, προσκαλεί το κοινό η δημοτική παράταξη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του δήμου Θέρμης, την Πολιτική Προστασία Θέρμης και την Τοπική Κοινότητα Λειβαδίου.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο «Καλογερικό» με στόχο την άθληση, την αναψυχή και τη γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριού της περιοχής, «Τρουφοκυνήγι» με επίδειξη ανεύρεσης τρούφας από εκπαιδευμένους σκύλους, ομιλία με θέμα «Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Βολοβότση -φαρμακοποιό και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης (ΜΑ.ΘΕ.), προσφορά μανιταροεδεσμάτων και μουσική διασκέδαση στην κεντρική πλατεία του Λειβαδίου, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

«Η διεύρυνση αυτή των διοργανωτών και των λοιπών υποστηρικτών, μαζί με το θερμό αγκάλιασμα της πρωτοβουλίας μας και την αθρόα προσέλευση πέρσυ, έρχεται να καθιερώσει τη Γιορτή του Μανιταριού Λειβαδίου ως ετήσια εκδήλωση» αναφέρει ανακοίνωση της παράταξης, στην οποία τονίζεται πως έτσι επιτυγχάνεται σε μόνιμη βάση ένας θεσμός που φέρνει την πόλη πιο κοντά στην περαστική της περιφέρεια, σε αμοιβαία ωφέλεια και των δύο.

«Στο πλαίσιο της σχέσης αυτής, δεν ερχόμαστε μόνο πιο κοντά στη φύση, αλλά γνωρίζουμε μέσα από τα μανιτάρια καλύτερα την λειτουργία των δασικών οικοσυστημάτων, μαθαίνουμε για την διατροφική αξία του μανιταριού, καθώς υπήρξε αναπόσπαστο μέρος της παραδοσιακής μαγειρικής, γνωρίζουμε καλύτερα τον πολιτισμό και την ιστορία της περαστικής Θεσσαλονίκης».

Η παράταξη διαθέτει λεωφορείο για την μετάβαση στο Λειβάδι και την επιστροφή το απόγευμα. Το κόστος είναι 10€ και για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στα: 2313317711 (10 π.μ. – 2μ.μ.), 6971878714 (5 μ.μ. – 9 μ.μ.).