Skip to main content

Δέκα συνηθισμένα λάθη που κάνεις στον καθαρισμό του προσώπου σου

Ο καθαρισμός του προσώπου και η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι απαραίτητα ώστε η επιδερμίδα να μοιάζει λαμπερή και υγιής και την επόμενη μέρα.

Μετά το τέλος μίας δύσκολης και γεμάτης ημέρας, το μόνο που θέλεις είναι να επιστρέψεις στο σπίτι σου, να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και να χαλαρώσεις στον καναπέ για να χαλαρώσεις πριν να κοιμηθείς.

Φυσικά, σε όλη αυτή τη ρουτίνα χαλάρωσης και ξεκούρασης δεν θα πρέπει να ξεχνάς και τον καθαρισμό της επιδερμίδας σου. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αφαιρέσεις οπωσδήποτε το μακιγιάζ σου και να καθαρίσεις το πρόσωπο σου. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα μοιάζει λαμπερή και υγιής την επόμενη ημέρα.

Πολλές φορές όμως, ακόμη κι αν είσαι αρκετά σχολαστική με τον καθαρισμό του προσώπου σου κάνεις άθελά σου αρκετά λάθη που επιβαρύνουν την επιδερμίδα σου. Ποια είναι αυτά;

Χρησιμοποιείς λάθος καθαριστικό προσώπου

Καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό για το ποιο προϊόν ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας σου. Διαφορετικά μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις και η επιδερμίδα σου να επιβαρυνθεί.

Πλένεις το πρόσωπό σου με πολύ ζεστό νερό

Το χλιαρό προς κρύο νερό είναι ιδανικό για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Το πολύ ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα σου και την κάνει να χάσει τη λάμψη της.

Χρησιμοποιείς πολύ συχνά μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Μπορεί να είναι η εύκολη λύση, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν καθαρίζουν καλά το πρόσωπό σου κι έτσι καλό είναι να τα αποφεύγεις.

Είσαι ή του ύψους ή του βάθους

Μπορείς να πλένεις το πρόσωπό σου δύο φορές τη μέρα. Αν το πλένεις περισσότερες φορές, μπορεί να καταστρέψεις το pH της επιδερμίδας σου. Γενικότερα θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία.

Δεν καθαρίζεις σωστά όλες τις περιοχές του προσώπου σου

Μπορεί να πλένεις σωστά το πρόσωπό σου, αλλά δεν δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο σαγόνι και στον λαιμό σου. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει καθώς αυτά τα σημεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά ο λαιμός που είναι από τα σημεία που εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Δεν ξεπλένεις καλά τον αφρό ή το gel καθαρισμού

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπλοκάρουν οι πόροι της επιδερμίδας σου κι έτσι δύσκολα απορροφάτε η ενυδατική σου.

Κάνεις πολύ έντονες κινήσεις

Προσπάθησε να κάνεις απαλές και κυκλικές κινήσεις με τα δάχτυλά σου όσα λεπτά πλένεις το πρόσωπό σου. Η επιδερμίδα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και πρέπει να την προσέχεις περισσότερο.

Σκουπίζεις το πρόσωπό σου με πετσέτα

ΛΑΘΟΣ. Μπορείς απλώς να σκουπίζεις το πρόσωπό σου ταμποναριστά αποφεύγοντας το τρίψιμο που μπορεί να καταστρέψει σταδιακά την ελαστικότητα του. Το καλύτερο όμως είναι να χρησιμοποιείς χαρτί.

Ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις προϊόν για ντεμακιγιάζ ματιών

Πολλά gel ή αφροί καθαρισμού δεν είναι κατάλληλοι για τα μάτια σου κι έτσι καλό είναι να χρησιμοποιείς ένα ξεχωριστό προϊόν για το ντεμακιγιάζ τους.

Δεν εφαρμόζεις την ενυδατική σου τη σωστή στιγμή

Το πρόσωπο σου πρέπει να είναι νωπό για να εφαρμόσεις την ενυδατική σου. Έτσι μόνο θα απορροφηθεί σωστά από την επιδερμίδα σου.

Πηγή: Instyle.gr