Skip to main content

Δεληζήσης: Θα σταματήσουμε τώρα που θα πάρουμε το κύπελλο; (video)

«Είναι σημαντικό να κερδίζεις την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Σου δίνει δύναμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του Άρη.

Για την επιθυμία του να παιχθεί ξανά ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν μίλησε στον ρ/σ «Libero», ο Γιώργος Δεληζήσης καταθέτοντας τη δική του εμπειρία από την περίοδο του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο αρχηγός του Άρη:

Για την περίοδο του κορωνοϊού και το γεγονός ότι είναι... κλεισμένος στο σπίτι: «Είναι εξωπραγματικό. Δεν έχει ξανασυμβεί. Είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά πρέπει να μείνουμε σπίτι και να ακολουθούμε τις οδηγίες».

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Έχουμε ένα πρόγραμμα από την ομάδα, αλλά εγώ το κάνω έξω. Αυτοί που το καταφέρνουν στο σπίτι, δεν μπορώ να τους καταλάβω. Και ειδικά με προπόνηση που έχει να κάνει με τρέξιμο».

Για την επίδραση αυτής της περιόδου σε έναν ποδοσφαιριστή: «Χάνεις τον ρυθμό σου, είναι λογικό. Ένας επαγγελματίας όμως μπορεί να κρατηθεί σε ένα καλό επίπεδο, κυρίως όσον αφορά την φυσική κατάσταση και την μυϊκή δύναμη. Με δύο εβδομάδες προπονήσεων, θα είμαστε έτοιμοι».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην αγωνιστική δράση: «Άποψη μου είναι ότι πρέπει να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο. Αν δεν γίνει, θα είμαστε τέσσερις μήνες σε απραξία. Είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο βλέπουμε σε άλλες χώρες. Είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Σε 1-1,5 μήνα θα ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση».

Για το θέμα της παρουσίας του κόσμου και το πλήγμα για την ομάδα εάν τα ματς γίνουν κεκλεισμένων των θυρών: «Μίλησα με τον πρόεδρο. Για τον Άρη είναι ένα μεγάλο συν τα εισιτήρια σε play-off και κύπελλο. Είναι σημαντικά έσοδα. Είναι χρήματα που θα χαθούν εάν γίνουν παιχνίδια χωρίς κόσμο. Θα είναι για όλους άσχημο αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να παιχτεί πρωτάθλημα για να μην χαθεί η σεζόν».

Για την κατάσταση στην ομάδα σε αυτήν την δύσκολη περίοδο: «Ο κ. Καρυπίδης προσπαθεί. Ήδη κάποιοι παίκτες πληρώθηκαν. Προσπαθεί μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Κατανοούμε την κατάσταση. Θα κάνουμε υπομονή».

Για την φετινή χρονιά, όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο: «Είχε σκαμπανεβάσματα. Στο τέλος όμως βλέπουμε ότι είμαστε μέσα στους στόχους μας. Ο ένας ήταν το κύπελλο. Τώρα που φτάσαμε κοντά, θα σταματήσουμε (σ.σ γέλια). Για αυτό πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε αφήσει κάτι στην μέση».

Για τον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ και όσα έγιναν: «Όλα αυτά έχουν... σβήσει. Υπάρχουν πλέον πιο δύσκολες καταστάσεις. Οπότε αν αρχίσουμε πάλι, θα έρθουν ξανά και θα είμαστε 100% έτοιμοι για τον επαναληπτικό. Το χρειάζεται η ομάδα. Να πάει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα τρόπαιο».

Για την συνεργασία του με τον Ένινγκ: «Είναι ένας δίκαιος άνθρωπος. Και αυτό το είχα πει πριν το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όταν ακόμα δεν ήμουν στα αρχικά του πλάνα. Μέσα από την καθημερινότητα κέρδισα την εμπιστοσύνη του. Σου δίνει κίνητρο να παίξεις για αυτόν. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, δοτικός και αξίζει να προσπαθείς για αυτόν. Σίγουρα εγώ δεν μπορούσα να δείξω πολλά πράγματα από τις προπονήσεις. Δεν είμαι παίκτης της προπόνησης. Μου έδωσε την ευκαιρία, την άρπαξα και δίκαια είμαι στο αρχικό σχήμα».

Για την πορεία του στην ομάδα τα τελευταία χρόνια: «Όταν ήρθα, ήταν χάρη στον Παύλο Μυροφορίδη. Δεν ήρθα για την Β' Εθνική. Πολλοί μπορεί να το νόμιζαν. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα πάντα να μείνω χρόνια εδώ και να προσφέρω. Το να φορέσω την φανέλα της ομάδας στην Ευρώπη και να σκοράρω, ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν το περίμενα. Όλα έρχονται όμως μέσα από την δουλειά και την καθημερινότητα».

Για την σχέση του με τον κόσμο της ομάδας: «Είναι σημαντικό να κερδίζεις την εκτίμηση και την αγάπη του κόσμου. Σου δίνει δύναμη. Έχουμε έναν υπέροχο κόσμο, εκτιμάει και βλέπει κάποια πράγματα».

Για την σχέση του με τον Άγγελο Χαριστέα: «Τί να πει κανείς για τον Άγγελο; Είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Μας έχει δώσει πολλές χαρές. Είναι μία ισχυρή προσωπικότητα και ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον Άρη. Όταν μιλάει με κολακευτικά λόγια για σένα, μόνο χαρά σου δίνει. Ήξερε πράγματα για την ομάδα και όταν ήρθε έβλεπε καθαρά τα πράγματα. Μου είχε πει να είμαι καλύτερος στην προπόνηση όταν ήρθε ο Ένινγκ. Είπε κάποια πράγματα για μένα στον προπονητή και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Για την παρουσία του Χαριστέα στα αποδυτήρια: «Ο Άγγελος έκανε ένα απλό πράγμα. Μας μιλάει συνεχώς από την πρώτη μέρα. Υπάρχει ένας σεβασμός στο πρόσωπό του. Έχει ισχυρή προσωπικότητα και όλοι έχουμε να πάρουμε κάτι από αυτόν».

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: «Λείπει από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι καλό ούτε για αυτόν, ούτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εύχομαι να επανέλθει γρήγορα».