Skip to main content

Ανοιχτό ενδεχόμενο για lockdown στην Λακωνία - Οι δηλώσεις Τσιόδρα

Δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown στην περιοχή της Λακωνίας ο Βασίλειος Παπαγεωργίου ενώ δηλώσεις πραγματοποίησε ο Σωτήρης Τσίοδρας.

«Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα για τη μη διασπορά του ιού» ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας από τη Λακωνία, μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργαζόμενους της περιοχής.

Για επιδημία κορωνοϊού στην περιοχή του Ευρώτα Λακωνίας μίλησε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος έκανε αυτοψία στην περιοχή.

Μαζί με τον κ.Τσιόδρα στην περιοχή βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Οπως είπε ο κ. καθηγητής τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για ελονοσία, όπου δύο εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα του Covid-19 και έτσι υποβλήθηκαν σε έλεγχο όπου και το τεστ για τον κοροναϊό βγήκε θετικό.

Ο κ. Τσιόδρας, όπως αναφέρει το in.gr, τόνισε πως εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε ένα περιβάλλον ευάλωτου πληθυσμού μεταναστών κατά τη διάρκεια ελέγχου για ελονοσία.

Τα κρούσματα έχουν απομονωθεί ενώ η ιχνηλάτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα τόνισε πως το θετικό είναι ότι όλοι οι μετανάστες στην περιοχή είναι καταγεγραμμένοι και ξέρουμε ποιοι είναι σε κάθε σπίτι.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου είπε πως όλα τα μέτρα που προβλέπονται είναι σε πλήρη εφαρμογή, ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο lockdown, κάτι που για την ώρα δεν εξετάζεται.

Ο κ. Τσιόδρας συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο.

Οι αρμόδιοι επισκέφθηκαν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων και συναντήθηκαν με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε συνέχεια αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού