Skip to main content

Δεν ικανοποίησε ο ΠΑΟΚ, ισόπαλος (1-1) με τον Ατρόμητο στην Τούμπα (vid)

Παρόλο που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε απέναντι στον Ατρόμητο με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, δεν κατάφερε να νικήσει, καθώς η ομάδα του Περιστερίου ισοφάρισε.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League 1 Interwetten, όμως δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, καθώς έμεινε στο 1-1 με την ομάδα του Περιστερίου, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοση του.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια θα επιλέχθηκε για ακόμη μια φορά ο Ζίβκοβιτς με τριάδα στα στόπερ τους Μιχαηλίδη, Βαρέλα και Μιχάι, με τους Γιαννούλη και Μπίσεσβαρ σε ρόλο φουλ μπακ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Σβαμπ – Εσίτι ενώ για πρώτη φορά φανέλα βασικού πήρε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος μαζί με τον Τζόλη θα πλαισιώσουν επιθετικά τον Σφιντέρσκι.

Από την πλευρά του ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 3-4-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη και τριάδα στην άμυνα τους Γκάλο, Γούτα και Στρούγγη.

Ο Κιβρακίδης είχε το ρόλο του δεξιού μπακ-χαφ, με τον Τομάσεβιτς στα αριστερά και τους Χαρίση-Σαλομόν να είναι το δίδυμο των κεντικών χαφ. Ο Ραμπέλο και ο Γιακουμάκης ήταν οι δύο παίκτες που κινούταν πίσω από τον προωθημένο Μανούσο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Δικέφαλο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή μετά από πάσα του... Ζ. Ζίβκοβιτς, που γέμισε από την μεγάλη περιοχή του στον Σβιντέρσκι, με τον Γιαννιώτη να προλαβαίνει και να διώχνει.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι μπροστά και να πιέζει την ομάδα του Περιστερίου, χωρίς όμως να είχε χάσει κάποια μεγάλη ευκαιρία ενώ στο 33΄ ο Τζόλης σκόραρε σε τετ-α-τετ, όμως σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Στο 43΄ακόμη μια καλή στιγμή του ΠΑΟΚ με κεφαλιά του Βαρέλα, όμως η μπάλα κατέληξε έξω από την εστία του Γιαννιώτη, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι σημαντικά.

Δεύτερο ημίχρονο



Στο δεύτερο μέρος, ο Κάναντι πραγματοποιήσε την πρώτη αλλαγή του, ο Κωτσόπουλος μπήκε στη θέση του Μανούσου, ενώ ο Φερέιρα παρέταξε τους ίδιους «11».

Στο 51΄, χάθηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Τζόλη που έκανε το σουτ και ο Γιαννιώτης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος απάντησε σχεδόν άμεσα, καθώς στο ακριβώς επόμενο λεπτό ο Κιβρακίδης σούταρε πολύ δυνατά από μακρία και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Περιστερίου συνέχισε να πιέζει και στο 56΄ έφτασε για ακόμη μια φορά κοντά στο γκολ. Ο Γιακουμάκης εφύγε στην κόντρα, τον Ζίβκοβιτς να βγαίνει ψηλά και να διώχνει αρχικώς, και στην συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός δεν μπόρεσε να σκοράρει προ κενής εστίας.

Ότι δεν πέτυχε όμως ο Ατρόμητος, το κατάφερε ο ΠΑΟΚ στο 57΄, εκεί που ο Γιαννούλης έκανε το γύρισμα και ο Α.Ζίβκοβιτς με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0 για τον Δικέφαλο.

Από το γκολ του ΠΑΟΚ και έπειτα, ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά για να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικώς στο 58', χάθηκε διπλή τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο και στην συνέχεια στο 72′, αφού πρώτα Κούτσιας και Πέλκας μπήκαν αντί των Σφιντέρσκι και Τζόλη, ήρθε η ισοφάριση. Μετά από σέντρα του Ενσικουλού, ο Μιχάι έκανε την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, γράφοντας το 1-1.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Δικέφαλο να συνεχίζει να πιέζει, δίχως όμως να μπορεί να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Βαρέλα (Κρέσπο 81′), Μιχαηλίδης, Εσίτι (Νινούα 81′), Σβαμπ, Μπίσεσβαρ (Βρακάς 86′), Γιαννούλης, Τζόλης (Πέλκας 72′), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (Κούτσιας 72′).

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Στρούγγης, Γούτας, Γκάλο, Τομάσεβιτς (Νάτσος 84′), Χαρίσης (Ούμπιντες 73′), Σάλομον, Κιβρακίδης, Ραμπέλο (Μουνίθ 88′), Γιακουμάκης (Ενσικουλού 73′), Μανούσος (Κωτσόπουλος 46′).


Διαιτητής
: Δημήτριος Καραντώνης, Α' βοηθός: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Β' βοηθός: Γεώργιος Χατζηνάκος, 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης